Έξι αιτίες »πυροβολούν» τον ύπνο σας!

  • Iatropedia
Πολύτιμος σύμμαχος καλής υγείας είναι ο επαρκής ύπνος. Υπάρχουν όμως κάποιες παθολογικές αιτίες οι οποίες τον ''σαμποτάρουν'' με συνέπεια το μάτι να μην κλείνει.Δείτε ποιες είναι αυτές

Έντονο στρες

Μελέτες έχουν δείξει, πως όσοι έχουν έντονο στρες είναι πιο επιρρεπείς στην αϋπνία. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε ώστε να παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα.

Εμμηνόπαυση

Σύμφωνα με έρευνες, μια στις τρεις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο. Και αυτό γιατί επηρεάζονται από τις εξάψεις και τις έντονες εφιδρώσεις.

Δεν λειτουργεί ο θυρεοειδής

Όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο. Κάντε μια εξέταση αίματος για να διαπιστώσετε αν όντως έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή.

Άσθμα

Οι πάσχοντες από άσθμα αντιμετωπίζουν έντονες δυσκολίες στον ύπνο τους αφού τα συμπτώματα της πάθησης επιδεινώνονται τα βράδυ.

Ο βήχας αλλά και οι δυσκολίες στην αναπνοή, αναστατώνουν τον ύπνο των ασθματικών ασθενών.

Στομαχικά προβλήματα

Όσοι αντιμετωπίζουν διάφορα στομαχικά προβλήματα όπως είναι καούρα το πρήξιμο ή φούσκωμα στην κοιλιά παρουσιάζουν διαταραχές στον ύπνο.

Διαβήτης

Για τους περισσότερους διαβητικούς, ο καλός ύπνος, είναι όνειρο απατηλό αφού οι απότομες διακυμάνσεις στα επίπεδα του σακχάρου του αίματος, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν τους αφήνουν σε ησυχία.

πηγήhttp://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως θα έχετε ένα ονειρικό ύπνο!