Εξετάσεις θυρεοειδούς στο Δήμο Δελφών

  • Iatropedia
Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τον Θυρεοειδή (24 έως 31 Μαΐου), το Τμήμα Θυρεοειδούς του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου, υπό τον Λεωνίδα Ντούντα, Καθηγητή Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Ουλμ, σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών, πραγματοποιούν εξετάσεις θυρεοειδούς και ενημέρωσης του κοινού την Παρασκευή 22 Μαΐου και Σάββατο 23 Μαΐου.

Θα διεξαχθεί υπερηχογραφικός έλεγχος του θυρεοειδούς και κλινική εξέταση σε κάθε ενδιαφερόμενο δημότη, την Παρασκευή από τις δύο (2 μ.μ.) έως τις οκτώ (8 μ.μ.) και το Σάββατο από τις δέκα (10 π.μ.) έως τις επτά (7 μ.μ.). Χώρος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι το Δημοτικό Ιατρείο των Δελφών.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η σύγχρονη Ενδοκρινολογία στην καταπολέμηση πολλών σοβαρών παθήσεων, οι οποίες στις μέρες μας πλήττουν πολυπαραγοντικά τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το Τμήμα Θυρεοειδούς του Ευγενιδείου Θεραπευτήριου, υπό τον Ντούντα Λεωνίδα, Καθηγητή Εσωτερικής Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας, επιδιώκει να δραστηριοποιείται ενεργά και με συνέπεια στο πλαίσιο των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αναπτύσσοντας καινοτόμες δράσεις και παρουσιάζοντας σημαντικό κοινωνικό έργο. Η συνεισφορά στην πρόοδο και στην ευημερία της κοινωνίας πρέπει να αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αξίες και τις σημαντικότερες αρχές λειτουργίας του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου.

Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο παρέχει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών υπηρεσιών παθολογικού, εργαστηριακού και χειρουργικού τομέα. Διαθέτει σημαντικές μονάδες, οι οποίες στελεχώνονται από καταξιωμένους γιατρούς, μέλη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρουσιάζει σημαντικό ερευνητικό έργο και στα τμήματά του εφαρμόζονται πρωτοποριακές μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου (www.eugenideio.gr) παρέχονται πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση σχετικά με τη λειτoυργία και τις υπηρεσίες του Θεραπευτηρίου.