Ευρωβουλευτές των Πρασίνων από την Γερμανία και την Αυστρία σε συνάντηση με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

  • Iatropedia
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν ζητήματα που άπτονται φυσικά της Υγείας καθώς ο Έλληνας υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους Ευρωβουλευτές για την πρόταση που υπέβαλλε πριν από περίπου ένα μήνα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας της χώρας μας με την πρόσληψη επαγγελματιών υγείας. Πρόκειται για ένα καίριο αίτημα το οποίο ήδη τελεί υπό επεξεργασία από Ομάδα Εργασίας της Κομισιόν.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα αλλά και πρωτοβουλίες που έθεσε ο ίδιος και αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Υγείας στη Λετονία, όπως η από κοινού διαπραγμάτευση της διαμόρφωσης των τιμών των καινοτόμων φαρμάκων, και η ενίσχυση της συνεργασίας ιδιαίτερα μεταξύ των χωρών υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, Ελλάδας, Μάλτας , Ιταλίας και Κύπρου ώστε να αντιμετωπίζουν μέσω ενός πιο οργανωμένου συστήματος τις επιδημίες .

Απαντώντας σε ερωτήματα των ευρωβουλευτών σχετικά με μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς στο χώρο της υγείας, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της σημερινής ηγεσίας για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.