Έτοιμοι για εφεδρεία και οι διοικητικοί υπάλληλοι των νοσοκομείων

  • Iatropedia
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε και στα νοσοκομεία η κυβέρνηση καθώς από τα νοσοκομεία θα αποχωρήσουν διοικητικοί υπάλληλοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εφεδρείας.

Δεν αναμένεται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει στον πάγο και τα ήδη προβληματικά νοσοκομεία.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν κινητοποιήσεις καθώς οι περισσότεροι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το προσωπικό είναι ήδη λιγοστό και μια τέτοια αναστάτωση θα επιφέρει περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Εξάλλου ήδη με το άκουσμα της εφεδρείας στο ΕΣΥ πολλοί υπάλληλοι πραγματοποιούν κάτι σαν «λευκή απεργία» μέχρι να αποσαφηνισθεί τι ακριβώς θα γίνει.

Δεν είναι ωστόσο λίγοι και εκείνοι που θεωρούν ότι τα νοσοκομεία διαθέτουν σε ορισμένους τομείς – κυρίως διοικητικούς -πολύ περισσότερο προσωπικό από ότι χρειάζεται ενώ ταυτόχρονα λείπουν γιατροί και νοσηλευτές. Χαρακτηριστικό επιχείρημα τους ότι σε πολλά νοσοκομεία που δε διαθέτουν καν πράσινο εργάζονται πάνω από 40 κηπουροί. Την ίδια ώρα όμως το περιορισμένο νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς καθώς στα περισσότερα νοσοκομεία κυρίως το βράδυ αντιστοιχεί μία νοσηλεύτρια ανά 40 ασθενείς!

Γεγονός πάντως καθόλου τυχαίο καθώς επί σειρά ετών το ΕΣΥ αποτέλεσε το …άνδρο των πελατειακών σχέσεων μεταξύ πολιτικών και ψηφοφόρων και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση διορίζονταν και δεκάδες υπάλληλοι στα νοσοκομεία συνήθως χωρίς να διαθέτουν ιατρική ή παραϊατρική ειδικότητα.