Ετοιμάζεται «μπλόκο» ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους ασθενείς

  • Iatropedia
Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών εξαιτίας του κουρέματος των χρημάτων του κλάδου που αποτελεί βασικό μέτρο της κυβέρνησης για να κλείσει η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ούτε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη Γενική Συνέλευση τους δε φαίνεται να άλλαξε την άποψη των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών (ΣΕΚ) οι οποίοι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ. Αιτία το θέμα της επιστροφής χρημάτων από τον κλάδο (claw back), εξαιτίας της υπέρβασης των δαπανών που καταγράφηκε στις ιδιωτικές κλινικές.

Οι ιδιοκτήτες των κλινικών επεσήμαναν στον υπουργό Υγείας, ότι η επιστροφή χρημάτων σε ποσοστό που αγγίζει και το 33% των εσόδων τους μπορεί να οδηγήσει σε πολλά λουκέτα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι δαπάνες στις νοσηλείες είχαν ξεφύγει κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα η τρόικα να ζητήσει άμεσα ισοδύναμα μέτρα.

Οι ιδιοκτήτες προσανατολίζονται σε μπλόκο στον ΕΟΠΥΥ αφού ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών δηλώνει ότι αν δεν αποσυρθεί το μέτρο του claw back που επιβαρύνει περαιτέρω τον χρεωμένο από τον ΕΟΠΥΥ κλάδο, θα προχωρήσει σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ το οποίο σημαίνει ότι όποιος νοσηλεύεται στον ιδιωτικό τομέα θα πληρώνει από την τσέπη του και στη συνέχεια θα διεκδικεί τα χρήματα του από τον Οργανισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να βρίσκεται και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων που αμφισβητεί τα περί υπέρβασης στη δαπάνη την οποία θεωρεί εξαιρετικά χαμηλή για 10 εκατ. Ασφαλισμένους ενώ υπογραμμίζει ότι το ποσό που αναλογεί ετησίως για τη διενέργεια των παρακλινικών εξετάσεων είναι μόλις 300 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των ιατρικών πράξεων, δηλαδή το 5% του συνολικού προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα… όπλα και οι γιατροί! Τι σχεδιάζουν

Νέο τσεκούρι στα φάρμακα με εντολή τρόικας! Πόσο θα κοπούν

Ανανεώνονται οι συμβάσεις γιατρών με ΕΟΠΥΥ! Τι διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας

Άρχισαν τα λουκέτα στις κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού! Που σταματούν οι εφημερίες