Η ΕΣΑμεΑ στηλιτεύει δηλώσεις με υπονοούμενα για την αναπηρία του κ. Κουρουμπλή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως σχολιάζουν από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος ανέφερε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας «είναι αναρμόδιος για τοπική αυτοψία» μετά το ατύχημα στον Σαρωνικό, "η ΕΣΑμεΑ έρχεται για μία ακόμη φορά να στηλιτεύσει φαινόμενα αρνητικής αναφοράς στην αναπηρία, μετά την απαράδεκτη έκφραση από μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ αναφέρει:

«Ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στις 19 Αυγούστου, αναφερόμενος στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή, προέβη σε μια απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά αναφορά σχετικά με την αναπηρία του. Η ταύτιση της οπτικής αναπηρίας του υπουργού Ναυτιλίας με τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης στο Σαρωνικό είναι άσχετη με πολιτική ή άλλου είδους κριτική, διαιωνίζει δε και προωθεί μια λογική βαθιά στιγματιστική.

Όπως και στο παρελθόν (περίπτωση Σόιμπλε-Λαζόπουλου, Τζήμερου, Πρετεντέρη κ.λπ.), έτσι και τώρα, η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει απερίφραστα και ζητά από τον κ. Γρηγοράκο να ανακαλέσει άμεσα. Η δήλωσή του στις 19/8 δεν περιποιεί τιμή ούτε στον ίδιο, ούτε στον πολιτικό του χώρο, ούτε στους πολίτες τους οποίους εκπροσωπεί στη Βουλή».