Ερρίκος Ντυνάν: Θα αλλάξει σύντομα χέρια και δεν αποκλείονται τα …κρατικά

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Τράπεζα Πειραιώς, ιδιοκτήτης του "Ερρίκος Ντυνάν", έχει ξεκινήσει την διαδικασία πώλησης του με τους εμπλεκόμενους να κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της μεταβίβασης το φθινόπωρο φέτος. Μάλιστα, ήδη, η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει ως σύμβουλο πώλησης την PriceWaterhouseCoopers και η πρόσληψη συμβούλου.

Ο πρόεδρός του Γεράσιμος Τσιαπάρας, τόνιζε  τον Μάϊο σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «το μέλλον του νοσοκομείου είναι διασφαλισμένο» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των εργαζομένων, οι οποίοι «κράτησαν όρθιο» το «Ερρίκος Ντυνάν», όπως λέει.

Οι φάκελοι έκφρασης ενδιαφέροντος για το Ερρικός Ντυνάν κατατέθηκαν από CVC Capital Parnters, Υγεία, Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, Ιασώ και Ευρωκλινική. Πάντως, αυτό που επιθυμούν οι εργαζόμενοι είναι να περάσει σε ημι-κρατική διαχείριση μέσω του «Ωνάσειο». Όπως διαρρέουν μάλιστα κύκλοι τους, οι σχέσεις με την νυν διοίκηση είναι κακές ενώ η αποπληρωμή των ποσών που τους χρωστούσαν μετά από «κούρεμα», δεν βοηθά προς την βελτίωση τους.

Προς την ίδια κατεύθυνση εξάλλου κινείται και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άλλους λόγους…

Αφήνοντας υπονοούμενα για μη διαφανή τρόπο μεταβίβασης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν το 2014 στην εταιρεία της τράπεζας Πειραιώς (Ημιθέα) η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προειδοποιούσε εδώ και καιρό ότι η διαδικασία μεταπώλησης έχει πτυχές παραβίασης της νομιμότητας.

Και σε συνάντηση με τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και τους επίδοξους επενδυτές διαμηνύει «να μην προστρέξουν σε ενέργειες που μπορούν κατόπιν να αμφισβητηθούν και να ακυρωθούν».

Σε αυτό το πλαίσιο, πιθανή πρέπει να θεωρείται η επαναφορά του νοσοκομείου στο σύστημα Δημόσιας Υγείας με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται από την ηγεσία του ΥΥΚΑ αλλά και τον πρωθυπουργό..