Ερώτηση στην Βουλή για τους νοσηλευτές που θα αποχωρήσουν επειδή λήγουν οι συμβάσεις τους

  • Iatropedia
Οριστική λύση στο πρόβλημα των νοσηλευτών των ΜΕΘ και άλλων μονάδων ζητεί το Ποτάμι με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας, προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Έληξαν οι συμβάσεις 190 νοσηλευτών και 40 γιατρών που είχαν προσληφθεί από τις λίστες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν στελεχώσει κυρίως Μονάδες Εντατικής Θερπαείας κι άλλες θέσεις-κλειδιά στο ΕΣΥ που απαιτούσαν άμεση στελέχωση. Με την λήξη ωστόσο των συμβάσεών τους, δεν προωθείται η επαναπρόσληψη με τον ίδιο ή άλλο τρόπο, αλλά εκδιώχνονται, παρότι έμπειροι, για να προκηρυχθούν και… κάποτε να καλυφθούν οι θέσεις τους από άλλους.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέδωσε στις 13 Οκτωβρίου ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας ότι έχει διασφαλιστεί πλήρως η λειτουργία των κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Παρά την ανακοίνωση αυτή, ωστόσο, εξακολουθεί να μην δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα, παρότι ο Οκτώβριος εκπνέει.

Το Ποτάμι ρωτά πώς θα καλυφθούν βραχυπρόθεσμα τα κενά που προκύπτουν από τη λήξη των συμβάσεων και εάν το υπουργείο σκοπεύει να προβεί σε άμεση πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας μέσω προκήρυξης.