Ερώτηση στη Βουλή: 5 μήνες καθυστερεί η αποζημίωση για την Ειδική Αγωγή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερώτηση, που υπογράφουν 20 βουλευτές της ΝΔ και αφορά την μη έγκαιρη αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, οικογενειών με παιδιά που χρειάζονται υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

 

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Μείζον θέμα έχει προκύψει καθώς πάνω από 5 μήνες καθυστερεί η πληρωμή των ασφαλισμένων από τον ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή.
Οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν με μεγάλη δυσκολία τις θεραπείες των παιδιών τους, καταθέτουν τα παραστατικά στην περιφερειακή διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ και η αποπληρωμή τους γίνεται μετά από πέντε μήνες !!!

Στη μεγάλη περιφερειακή διεύθυνση της Αττικής (κέντρο Αθήνας, Αγ. Παρασκευή, Παλλήνη, Πειραιάς) αλλά και σε άλλες, οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται σε πολύωρες ουρές. Έχετε καθυστερήσει ακόμα και την αποπληρωμή των τελευταίων μηνών του 2016, δηλαδή πάνω από ένα χρόνο, για τις θεραπείες που έχουν κατατεθεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, μέχρι το τέλος του 2016.

Θριαμβολογούν

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θριαμβολογούσαν με ανακοινώσεις τον Δεκέμβριο του 2016, ότι από 1η Ιανουαρίου του 2017 θα λειτουργούσαν οι συμβάσεις για την ειδική αγωγή του ΕΟΠΥΥ, ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να μην ταλαιπωρούνται αλλά και να μην επιβαρύνονται οικονομικά. Δέκα μήνες μετά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Η ταλαιπωρία καλά κρατεί.

Η οικονομική αιμορραγία συνεχίζεται  για τις οικογένειες που κάποιο παιδί τους έχει ανάγκη ειδικής αγωγής.

Η ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση (επιπλέον πληρωμές) αλλά και η δραματική καθυστέρηση στην αποπληρωμή δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή. Δοκιμάζετε συνέχεια τα όρια των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα και αντί να τα επιλύσετε, τους δημιουργείτε επιπρόσθετα.

Οφείλετε άμεσα να δώσετε τέλος σε αυτή την κωλυσιεργία, να κινητοποιηθείτε και να αποπληρώσετε τις χρονίζουσες για ένα έτος οφειλές προς τους ασφαλισμένους.

Οφείλετε άμεσα να αποκαταστήσετε το σύστημα της ταχείας αποζημίωσης έτσι ώστε οι χειμαζόμενοι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να μην επιβαρύνονται  με επιπλέον πληρωμές αλλά και δραματικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή.​

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1) Πότε σκοπεύετε να αποπληρώσετε όλες τις οφειλές που έχετε προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή;

2) Σκοπεύετε να αποκαταστήσετε το σύστημα της ταχείας αποζημίωσης έτσι ώστε οι χειμαζόμενοι οικογενειακοί προϋπολογισμοί να μην επιβαρύνονται  με επιπλέον πληρωμές αλλά και δραματικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή;​

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΙΜΟΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΜΑΝΟΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ