Ερώτηση ΝΔ: Προκλητικές οι αμοιβές για την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερώτηση στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό κατέθεσαν σήμερα οι τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας σχετικά με το ύψος των μισθών που ορίστηκαν πρόσφατα για την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Με οδυνηρή έκπληξη είδαμε την απόφασή σας να γίνουν έμμισθες από άμισθες οι θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα με «υπέρογκες» απολαβές.
Με υπουργική σας απόφαση ορίστηκαν οι μισθοί του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από σχετική τροπολογία που είχε κατατεθεί το καλοκαίρι του 2017. Η απόφαση εξεδόθη 05/03/2018 με αναδρομική ισχύ από τον Αύγουστο.

Ήταν άμισθες οι θέσεις

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι για 25 χρόνια οι θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άμισθες, ενώ προβλεπόταν χρηματική αποζημίωση της τάξης των 100 ευρώ για τον πρόεδρο για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ και 50 ευρώ για τα υπόλοιπα μέλη.

Η απόφαση σας είναι ιδιαίτερα προκλητική την ίδια στιγμή που εσείς οι ίδιοι κάνετε λόγο για το «αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ» καθώς ισχυρίζεστε ότι προσπαθείτε να το εξυγιάνετε και ότι το Υπουργείο Υγείας έχει στοχεύσει στην πάταξη της διαφθοράς και της εξάλειψης τέτοιων φαινόμενων.
Είναι επίσης προκλητικό την στιγμή που εκκρεμούν βασικά εργασιακά – μισθολογικά δικαιώματα γιατρών και νοσηλευτών, να δίνονται τέτοιοι μισθοί στην Διοίκηση του Κέντρου».

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Για ποιο λόγο πήρατε την απόφαση οι θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ από άμισθες να γίνουν έμμισθες και μάλιστα με «υπέρογκες» απολαβές και αν αυτή η απόφαση συνάδει με την διαφάνεια και την περιστολή των εξόδων ενός οργανισμού, πολλαπλώς ταλαιπωρούμενου ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ