Ερώτηση Άδωνι Γεωργιάδη: Πόσες από τις 239 ΤΟΜΥ λειτουργούν;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, αναφορικά με τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.). Στην Ερώτηση, ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζει ότι ο κ. Ξανθός είχε εξαγγείλει ότι, μέχρι το τέλος του έτους, θα λειτουργούσαν 239 Το.Μ.Υ. και για την κάλυψη των θέσεων των μονάδων αυτών θα προσλαμβάνονταν περίπου 3.000 άτομα.

Ειδικότερα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, ο υπουργός Υγείας δήλωνε ότι εντός διμήνου θα λειτουργούσαν οι πρώτες 75 Το.Μ.Υ. Αλλά ακόμα τίποτα δεν φαίνεται να δρομολογείται.

Βάσει των παραπάνω, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ερωτά τον αρμόδιο υπουργό πόσες Το.Μ.Υ. λειτουργούν σήμερα, ποιος είναι ο αριθμός του υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές και τι πληθυσμό ευθύνης έχουν ήδη καλύψει.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Τον Απρίλιο του 2017 ο Υπουργός Υγείας, κ. Ξανθός ανακοίνωσε στα Μ.Μ.Ε. ότι θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) και ότι για την κάλυψη των θέσεων των μονάδων αυτών θα προσληφθούν περίπου 3.000 άτομα. Στις 19 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας δηλώσε ότι εντός διμήνου θα λειτουργήσουν οι πρώτες 75 Το.Μ.Υ.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Πόσες Το.Μ.Υ. λειτουργούν σήμερα.
Ποιος είναι ο αριθμός του Υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές.
Τι πληθυσμό ευθύνης έχουν ήδη καλύψει.

Ο ερωτών βουλευτής,

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης