Ερυθρός Σταυρός: Στην Κω έγινε η πρώτη φάση του σχεδίου διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες

  • Iatropedia
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, όλη αυτή την περίοδο της έξαρσης του μεταναστευτικού φαινομένου, παρακολουθεί στενά την κλιμακούμενη κρίση και συμβάλλει ενεργά στην ελάφρυνση των συνεπειών που έχουν προκληθεί από την αυξανόμενη ροή μεταναστών και προσφύγων, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναμένεται να προχωρήσει τους επόμενους 3 μήνες στην υλοποίηση εκτάκτου σχεδίου δράσης, ύψους 300.000 ελβετικών φράγκων, μετά από σχετική χρηματοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου από το ταμείο DREF (Disaster Relief Emergency Fund).

Το σχέδιο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση σειράς διανομών ανθρωπιστικής βοήθειας, και πιο συγκεκριμένα κιτίων ξηράς τροφής, ατομικής υγιεινής, βρεφικών ειδών, πόσιμου νερού, σε περίπου 10.000 νεοεισερχομένους μετανάστες και πρόσφυγες, που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια.

Η πρώτη φάση του προαναφερομένου σχεδίου ολοκληρώθηκε σήμερα στη νήσο Κω, η οποία έχει ήδη δεχθεί ισχυρή πίεση από την αυξανόμενη μεταναστευτική ροή, ενώ θα ακολουθήσει άμεσα η νήσος Λέσβος και στη συνέχεια τα νησιά της Σάμου και της Χίου. Η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας έγινε στο κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα του νησιού από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Dr. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑ-ΖΟΥΡΟΥΔΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ