Εργαζόμενοι Νοσοκομείο Ληξουρίου: Το νοσοκομείο είναι μισό βήμα πριν από το λουκέτο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τον κώδωνα του κινδύνου για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Κεφαλονιάς στο Ληξούρι, κρούουν σήμερα οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων καθώς -όπως καταγγέλλουν- δεν βγαίνουν πια οι βάρδιες, έχουν γίνει ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού αλλά η μονάδα μαστίζεται και από υποχρηματοδότηση.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των Εργαζομένων:

Οι μονάδες υγείας στην Κεφαλλονιά πνέουν τα λοίσθια. Το νοσοκομείο Ληξουρίου βρίσκεται μισό βήμα πριν το λουκέτο. Το Γενικό Νοσοκομείο λειτουργεί με το 45% της δύναμης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων και ειδικά στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς γεύονται επιθετικές και σκληρές εργασιακές πολιτικές .

Τα μνημόνια και οι πολιτικές που επιβλήθηκαν από τις προηγούμενες αλλά και από την παρούσα κυβέρνηση οδηγούν σε κλείσιμο τμήματα και εν συνεχεία ολόκληρες μονάδες υγείας .
Τα χειρουργεία του Γ.Ν. Κεφαλονιάς πολύ γρήγορα και οδηγημένα από αντικειμενικούς παράγοντες όπως είναι η πλήρης στελέχωσης τους ,είναι λογικό ότι θα υπολειτουργούν ή και θα κλείσουν.

Δεν θα κλείσουν από την εφαρμογή των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων όπως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς,το κυκλικό ωράριο, η απαραίτητη ανάπαυση ανάμεσα στις βάρδιες. Θα κλείσουν από την λεηλασία της δημοσιονομικής πειθαρχίας που εφάρμοζαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τα μνημόνια.

Θα τα κλείσουν οι υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση οι ρουσφετολογικές μετακινήσεις προσωπικού,οι πολυετής ρουσφετολογικές και παράνομες άδειες άνευ αποδοχών διευθυντικών στελεχών ,θα τα κλείσει η κυβέρνηση με την πολίτικη που εφαρμόζει.

Θα τα κλείσουν οι συνθήκες εργασίας ,υποβοηθούμενες από διοικητές Πόντιους Πιλάτους, που οδηγούν εργαζόμενους στους εισαγγελείς ,χωρίς να ευθύνονται για οτιδήποτε .

Το Γ. Ν. Κεφαλονιάς θα καταστεί μη λειτουργικό επειδή:

Οι ζημίες από τους σεισμούς του 2014 δεν έχουν αποκατασταθεί ούτε στο ελάχιστο και καμιά αναγκαία συντήρηση δεν γίνεται πια..

Ο Ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμούς του Νοσοκομείου είναι πεπαλαιωμένος και επικίνδυνος.
Η παντελής απουσία φύλαξης όλων των χώρων του Νοσοκομείου έχει οδηγήσει στην λεηλασία της περιουσίας του νοσοκομείου

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ