Εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό»: Απογοητευτική η συνάντηση με τον Ανδρέα Ξανθό

  • Iatropedia
Συγκέντρωση στα επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" ενώ μετά πήγαν στο υπουργείο Υγείας όπου συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τέθηκαν τα εξής θέματα:

-Πληρωμή δεδουλευμένων.

-Προσλήψεις προσωπικού.

-Επιχορήγηση των νοσοκομείων.

-Υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετά τηνσυνάντηση δήλωσαν μη ικανοποιημένοι καθώς η πληρωμή των δεδουλευμένων του ιατρικού και μη ιατρικού προσωπικού για το 2015 θα αρχίσει να γίνεται από 27 Μαΐου χωρίς όμως να διαβεβαιώνεται ότι θα αφορά όλα τα χρωστούμενα. Για τα χρωστούμενα από τα προηγούμενα έτη απαιτείται νέα τροπολογία κι άρα μεγαλύτερη καθυστέρηση. Αντίστοιχη τροπολογία απαιτείται και για τις πρόσθετες εφημερίες πολλών νοσοκομείων για πέντε μήνες του 2014.

Για τις προσλήψεις, έχουν δρομολογηθεί μόνο 1.095 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχουν προκηρυχθεί από τον προηγούμενο χρόνο και δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί. Επίσης δεν υπήρχε καμία δέσμευση για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.

Ακολουθούν:

– Την Τρίτη 12 Μάη, Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτή – Νοσηλεύτριας, στο αμφιθέατρο – δώμα του Ευαγγελισμού από 12.30 μ.μ. έως 3 μ.μ. εκδήλωση-ημερίδα με θέμα: «Εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών – Ζητήματα υγείας και ασφάλειας στο Νοσοκομείο»

– Την Πέμπτη 14 Μάη, στις 7 μ.μ. συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την Υγεία μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

– Την Τετάρτη 20 Μάη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία.