Εργαζόμενοι «Αττικόν»: «Συνεχίζουμε». Ο Άδωνις δεν πληρώνει»!

  • Iatropedia
Μπλόκο στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα συνεχίσουν να κάνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» εξαιτίας των συνθηκών εργασίας στο νοσοκομείο αλλά και απλήρωτων εφημεριών και υπερωριών. Παρότι ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι θα πληρωθούν άμεσα θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί. "Λιγοστή η συμμετοχή" υποστηρίζει ο Άδωνις

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με εξαιρετικές δυσκολίες λειτουργεί εδώ και καιρό το νοσοκομείο Αττικόν εξαιτίας έλλειψης προσωπικού αλλά και άλλων οργανωτικών προβλημάτων που κάνουν εκτός των άλλων τους διαδρόμους να γεμίζουν συχνά πυκνά με ράντζα.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί για εφημερίες και υπερωρίες ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει και νέα κόντρα με τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Γι αυτό και το σωματείο των εργαζομένων ξεκίνησε αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, του ακτινολογικού τμήματος και των υπόλοιπων εργαστηρίων, των τακτικών χειρουργείων και των τακτικών εισαγωγών στο Αττικό Νοσοκομείο.

Με απόφαση της Γενικής τους συνέλευσης έχουν προκηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας 7π.μ. -9π.μ., συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 9π.μ.-11π.μ. και στη συνέχεια συνελεύσεις.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για «απαξιωτική, προκλητική, αυταρχική στάση της διοίκησης του νοσοκομείου και των πολιτικών προϊσταμένων τους, που διαλύουν νοσοκομεία και βγάζουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους οδηγούς και φύλακες, που όχι μόνο απαξιώνουν τη δουλειά μας, όχι μόνο ανέχονται το νοσοκομείο μας να βουλιάζει, από τα ράντζα, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (9.500 οφειλόμενα ρεπό και Κανονικές Άδειες του 2013!), σε φάρμακα και υλικά, όχι μόνο μας κοροϊδεύουν και μας απειλούν καθημερινά αλλά και μας αφήνουν απλήρωτους πασχαλιάτικα (5 μήνες εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες και απογευματινά)».

Να σημειωθεί πως εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει η διαθεσιμότητα των οδηγών όλων των νοσοκομείων της χώρας οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ. Στο μεταξύ όμως δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο ΕΣΥ δεδομένου ότι δεν υπάρχουν οδηγοί να μεταφέρουν από ασθενείς μέχρι αίμα, υγειονομικό υλικό αλλά και τρόφιμα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι υγειονομικές περιφέρειες αναζητούν άλλους εργαζόμενους που να διαθέτουν …δίπλωμα οδήγησης για να καλύψουν τα κενά.

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας μέσα από το …αγαπημένο του twitter υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους την Τετάρτη αποδίδοντας την καθυστέρηση στα «εντάλματα που είχαν κολλήσει στον Επίτροπο».

«Έως την Τετάρτη θα έχουν μπει τα χρήματα» απάντησε σε όσους τον επέκριναν διαδικτυακά για τους απλήρωτους εργαζόμενους διαβεβαιώνοντας ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων στο Αττικόν.

Βέβαια οι εργαζόμενοι εμφανίζονται εξαγριωμένοι ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο και όπως λένε έχουν πλέον παγιωθεί. Παράλληλα δηλώνουν ότι τα εντάλματα πληρωμής δεν έχουν φλυγει καν από το νοσοκομείο και στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούν να πληρωθούν στα μέσα Μαίου.

Κατά τα άλλα ξέσπασε και κόντρα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Με βάση άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας που εντέχνως διέρρευσε, στην απεργία συμμετείχαν μόλις 13 γιατροί. Ωστόσο οι εργαζόμενοι τονίζουν πως πρόκειται για στάση εργασίας η οποία δεν μπορεί να καταγραφή με τον ίδιο τρόπο όπως οι απεργίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι γιατροί στη μάχη του …ευρωσταυρού! Τα ονόματα, τα κόμματα και οι διεκδικήσεις

Φαγητό με…delivery στους ασθενείς του ΕΣΥ! Άδωνις:»Και λουκέτα σε μαγειρεία νοσοκομείων»

Άδωνις: Συνταγές με όλα τα διαθέσιμα γενόσημα στους ασθενείς! Τι αλλάζει

Ιδιωτικοποιούνται τα εργαστήρια των νοσοκομείων; Δείτε το έγγραφο που άναψε φωτιές