Εργαστηριακοί υπάλληλοι ΕΟΠΥΥ: “Με το νομοσχέδιο ξεφορτώνονται τις δημόσιες δομές”!

  • Iatropedia
Λίγο πριν το νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το ΠΕΔΥ τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, πάρει το πράσινο φως για εφαρμογή, εφόσον βέβαια ψηφιστεί τελικά, οι εργαστηριακοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν πως με τις ρυθμίσεις του μπαίνει λουκέτο στις δημόσιες δομές για να ευνοηθούν οι ιδιώτες.

Για αοριστολογίες του νομοσχεδίου που μοναδικό στόχο έχουν να δοθεί η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους ιδιώτες κάνουν λόγο τα μέλη του Συλλόγου των Εργαστηριακών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: “Η νέα «πρωτοβάθμια» μοιάζει να είναι το αναγκαίο κακό για να ξεφορτωθεί σταδιακά το κράτος την δημόσια παροχή υγείας. Αν η πραγματική μεταρρύθμιση της ΠΦΥ ήταν ο στόχος δεν θα περιγραφόταν με τόσο αόριστο και δαιδαλώδη τρόπο η σύστασή της στο παρόν νομοσχέδιο”.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι ενώ οι πολίτες παίρνουν την υπόσχεση της ελεύθερης πρόσβασης, τελικά πληρώνουν συμμετοχή σε υπηρεσίες υγείας, ενώ ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει να πληρώνει τα υπόλοιπα με τα χρήματα που από τον πολίτη και πάλι παίρνει, ορίζοντας όμως το τίμημα με τον κανονισμό παροχών του.

“Στην ουσία το νομοσχέδιο και με αυτό ο καθένας μας εξουσιοδοτεί τους τεχνοκράτες του ΕΟΠΥΥ και τους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου της υγείας με τους οποίους αυτοί συναλλάσσονται-διαπραγματεύονται, ώστε να αποφασίζουν για την υγεία μας αλλά και για το κόστος της” αναφέρουν αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι οι αλλαγές γίνονται για να ενισχυθεί η ιδιωτική υγεία και να καταβαραθρωθεί το δημόσιο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη βουλή το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Οι αντιδράσεις και οι υποσχέσεις

Άδωνις: “Δεν αλλάζω το πλαφόν στα φάρμακα εκτός αν…”! Τι θα κάνει

Στα κάγκελα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ λίγο πριν φτάσει το ΠΕΔΥ στη Βουλή!

Άδωνις στο iatropedia: «Αύριο κανονικά το νομοσχέδιο για ΕΟΠΥΥ στη Βουλή»! Τι λέει για τις φήμες απόσυρσης