Ερευνώνται άλλες 10 περιοχές για «χρυσές» αναρρωτικές άδειες!

  • Iatropedia
Η βιομηχανία που είχε στηθεί με τους γιατρούς του ΙΚΑ που χορηγούσαν παράτυπες αναρρωτικές άδειες προφανώς με το αζημίωτο, είχε απλώσει παντού τα πλοκάμια της. Οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ ξεψαχνίζουν αρχεία και υποκαταστήματα για να εντοπίσουν κι άλλους παράνομους.

Ήδη μάλιστα φαίνεται ότι οδηγούνται εκτός ΙΚΑ τρεις γιατροί από τα Ηράκλειο της Κρήτης για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας «Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε και οι τρεις γιατροί θα κληθούν άμεσα σε απολογία με το ερώτημα της καταγγελίας της σύμβασης.

Σε περίπτωση που τα επιχειρήματά τους κριθούν ανεπαρκή από το αρμόδιο Πειθαρχικό όργανο, θα καταγγελθεί η σύμβασή τους».

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι πέντε γιατροί από το ΙΚΑ Ηρακλείου συμμετείχαν στην «βαριά βιομηχανία» χορήγησης αναρρωτικών αδειών και ερευνώνται εξονυχιστικά.

Στο στόχαστρο είναι πάντως γιατροί σε πολλές περιοχές που είχαν χορηγήσει αμέτρητες άδειες. Μάλιστα οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ επιχειρούν να συγκρίνουν στοιχεία ώστε να «τσιμπήσουν» γιατρό του ΙΚΑ που είχε χορηγήσει 1683 ημέρες αναρρωτικής άδειας στα μέλη μιας μόνο οικογένειας…

Και τα σκάνδαλα το ΙΚΑ δεν έχουν τελειωμό. Μετά από ελέγχους οι έρευνες εντόπισαν άλλη μία αποθήκη που περιείχε οδοντιατρικό υλικό που είχε αγορασθεί για κλινική που επρόκειτο να ανοίξει αλλά τελικά …δεν άνοιξε ποτέ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης.