Έρευνα: Τα ζαχαρούχα ποτά μπορεί να σκοτώνουν ακόμα και 184.000 ανθρώπους το χρόνο!

  • Iatropedia
Τα αναψυκτικά και άλλα ζαχαρούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και 184.000 θανάτους ετησίως σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Circulation.

Στην έκθεση αναλύονται οι κίνδυνοι για τον κίνδυνο θανάτου από διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνους που συνδέονται με την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών.

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι περίπου 133.000 άνθρωποι πέθαναν από διαβήτη, λόγω της κατανάλωσης ποτών με πολύ ζάχαρη. Περίπου 45.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παγκόσμιο επίπεδο από καρδιαγγειακές παθήσεις που προκύπτουν από τα ζαχαρούχα ποτά και 6.450 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από διάφορες μορφές καρκίνου που συνδέονται με τα αυτά.

Το Μεξικό φαίνεται πως έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων λόγω ζαχαρούχων ποτών με ένα ποσοστό που αγγίζει τους 450 θανάτους ανά εκατομμύριο. Ακολουθούν οι ΗΠΑ με 125 θανάτους ανά εκατομμύριο ενηλίκων.

Μεταξύ άλλων, η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι το 76% των θανάτων που συνδέονται με την κατανάλωση αναψυκτικών και άλλα ζαχαρούχων συνέβη σε χώρες με χαμηλό έως μεσαίο εισόδημα.

Οι χυμοί φρούτων δεν συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα, στην οποία αναλύθηκαν 62 επιμέρους διατροφικές έρευνες που διεξήχθησαν μεταξύ 1980 και 2010 σε 51 χώρες.

http://news.yahoo.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το λαχανικό που σηκώνει ασπίδα σε υπέρταση και διαβήτη

Πόσες θερμίδες έχει μία μπάλα παγωτό