Έρχονται νέοι διοικητές και στην Αττική με…γαλάζιες και πράσινες αποχρώσεις! Οι μισθοί και τα ρουσφέτια

  • Iatropedia
Η …επιτομή τα αξιοκρατίας ήταν για άλλη μια φορά ο διορισμός των διοικητών των νοσοκομείων της περιφέρειας που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Έρχονται γαλάζια και πράσινα …παιδιά και στην Αττική

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Γαλάζιοι συνδικαλιστές, πρώην βουλευτές, τοπικοί κομματικοί παράγοντες αλλά και άλλα …γαλάζια και πράσινα παιδιά στελεχώνουν ήδη από την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας. Η δικομματική κυβέρνηση, δια του Άδωνι Γεωργιάδη αποκατέστησε πολλά στελέχη της, διορίζοντάς τα στις θέσεις του ΕΣΥ.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μοίρασαν για τα καλά τις θέσεις των διοικητών και αναπληρωτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της 3ης, 4ης, 5ης και 6ης υγειονομικής περιφέρειας, αφήνοντας για το τέλος τα …βαριά χαρτιά που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου αλλά και της 7ης υγειονομικής περιφέρειας.

Η τράπουλα μοιράστηκε σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της υγείας – όπως περιγράφουν στο iatropedia.gr- κατά 30% με 70% υπέρ της ΝΔ φυσικά. Αντίστοιχα ποσοστά θα τηρηθούν και στην Αττική όπου παίζεται το μεγάλο παιχνίδι με τα μεγάλα νοσοκομεία.

Τα επιτελεία των κομμάτων εδώ και μήνες σβήνουν και γράφουν ονόματα ανάλογα με τις πιέσεις και τις εξυπηρετήσεις που πέφτουν κάθε φορά στο τραπέζι. Άλλωστε η διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών στο ΕΣΥ είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλιο, όταν υπουργός ήταν ακόμη ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Μεταξύ των προσώπων που αναλαμβάνουν νοσοκομεία στην περιφέρεια είναι ο πρώην βουλευτής και γιατρός του ΙΚΑ Ζήσης Τζηκαλάγιας που αναλαμβάνει το νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης. Ήταν ο ίδιος βουλευτής που το 2012 δεν είχε ψηφίσει το μνημόνιο αλλά είχε πει ναι στους εφαρμοστικούς νόμους…

Ένα άλλο μεγάλο νοσοκομείο, το Πανεπιστημιακό του Ρίο στην Πάτρα περνά στα χέρια γαλάζιου συνδικαλιστή, γιατρού του ΙΚΑ Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ.

Η μάχη πάντως για τη μοιρασιά στα νοσοκομεία της Αθήνας είναι εξαιρετικά σκληρή με τα στελέχη των κομμάτων να διαγκωνίζεται για το ποιος θα διορίσει ποιον. Η λίστα με τα ονόματα αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.

Όσο για τα 1500 βιογραφικά που είχαν σταλεί για να αξιολογηθούν στο υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της …διαφάνειας, όπως φαίνεται τα περισσότερα σκονίζονται ακόμη στα συρτάρια του Γενικού Γραμματέα Πελοπίδα Καλλίρη.

Οι μισθοί πάντως είναι μειωμένοι σε σχέση με το παρελθόν καθώς οι νέοι διοικητές θα πρέπει να περιορισθούν στα 2700 ευρώ (των μεγάλων νοσοκομείων με 400 κλίνες) αντί των 3600 ευρώ που λάμβαναν στο παρελθόν. Οι διοικητές των μικρότερων νοσοκομείων θα πρέπει να βολευτούν με λιγότερα και κοντά στα 2300 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιους διοικητές νοσοκομείων διόρισε ο Άδωνις: Όλη η λίστα!

Άδωνις μαινόμενος κατά βουλευτών για τις εικόνες ντροπής στον Ευαγγελισμό! «Συκοφαντείτε το ΕΣΥ»!

Προς λουκέτο οι Δημόσιες Δομές! Τι θα κλείσει ο Άδωνις

Δώρο ζωής 1 εκατ. ευρώ από τη Pfizer! Δωρεάν 80.000 φάρμακα για ανασφάλιστους