Έρχονται μειώσεις στις εφημερίες για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

  • Iatropedia
Το κονδύλι για την πληρωμή των εφημεριών του πρώτου τριμήνου του 2015 εκταμιεύτηκε και οι γιατροί θα πληρωθούν τις επόμενες μέρες αλλά μάλλον θα τους βγει "ξινό"! Μιλώντας σε εργαζόμενους στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" δέχτηκε ότι υπήρξαν οριζόντιες περικοπές και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για τις οποίες είπε ότι “...αναγνωρίζουμε την οφειλή και θα γίνει προσπάθεια να τακτοποιηθούν προς το τέλος του χρόνου”.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στις εφημερίεςτους άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός απευθυνόμενος σε γιατρούς του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων, Ηλία Σιώρα, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε για τις εφημερίες ότι για την πληρωμή των πρόσθετων εφημεριών (Απρίλιος έως και Αύγουστο 2014) που απαιτεί νομοθετική ρύθμιση θα το δει σε συνεννόηση και με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια.

Πάντως ο κ.Ξανθός υποσχέθηκε ότι θα συνενοηθεί με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να πληρωθούν οι γιατροί τις εφημερίες Απριλίου στα τέλη Ιουνίου και μετά να υπάρξει κανονικότητα στην πληρωμή των υπόλοιπων μηνών.

Για τις χρωστούμενες εφημερίες του 2012 των γιατρών της Πολυκλινικής – ύψους 750.000 ευρώ – είπε ότι χρειάζεται νέα τροπολογία στη Βουλή.

Για τους γιατρούς του ΙΚΑ που εντάχθηκαν στα νοσοκομεία και εργάζονται ήδη με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, θα επιδιώξει να αμειφθούν ανάλογα με τον βαθμό τους όπως οι γιατροί του ΕΣΥ.

Για την αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης του μη ιατρικού προσωπικού, το κονδύλι είναι μικρό και “έγινε ήδη μία συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο, ώστε το πρώτο τετράμηνο (Ιανουάριος – Απρίλιος) του έτους να πληρωθεί 27 Ιουνίου…