Έρχονται οι αποκλειστικές με …πτυχίο! Τι απάντησε ο Άδωνις στη Χρυσή Αυγή

  • Iatropedia
Αλλαγές στην πρόσληψη των αποκλειστικών νοσοκόμων στο ΕΣΥ προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ολοκληρώνει το μητρώο με τις νόμιμες εργαζόμενες στα νοσοκομεία. Τι απάντησε μετά από αίτημα της Χρυσής Αυγής
Καιρό τώρα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πιέζουν να απομακρυνθούν οι αλλοδαπές αποκλειστικές από τα δημόσια νοσοκομεία. Άλλωστε είναι γνωστά τα επεισόδια που έχουν πρκαλέσει κατά καιρο0ύς με αιφνιδιαστιές επισκέψεις τους.
Πρόσφατα οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής με ερώτησή τους στη Βουλή ζητούσαν να ενημερωθούν για τις παράνομες αποκλειστικές του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης επικαλείται έγγραφο της διοίκησης του ΓΝΑ «Ερυθρός Σταυρός» σύμφωνα με το οποίο «λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο η υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου και σε περίπτωση κατά την οποία εντοπίζονται άτομα, κυρίως αλλοδαπές, που παραμένουν δίπλα στους ασθενείς και συμπεριφέρονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, απομακρύνονται άμεσα».
Να σημειωθεί ότι κατά τον υπουργό Υγείας οι ράμπο υγείας (ΣΕΥΥΠ) έχουν πραγματοποιήσει πολλούς ελέγχους για τον εντοπισμό των παράνομων αλλοδαπών αποκλειστικών που εργάζονται στα νοσοκομεία.
Μεταξύ αυτών ο Ευαγγελισμός, το Λαικό, , το ΓΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», το Αττικόν και το Τζάννειο.
Με ποια κριτήρια θα γίνεται η πρόσληψη των αποκλειστικών νοσοκόμων
Με μόρια θα εντάσσονται στους καταλόγους των νοσοκομείων όσες ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Όπως προβλέπει σχετική απόφαση του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη από τον Οκτώβριο μπαίνει σε ισχύ το νέο μέτρο ενώ οι κατάλογοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Για την κατάταξη των υποψηφίων στις θέσεις των ονομαστικών καταλόγων λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια, οικονομικά κριτήρια και η εμπειρία τους.
Οι αποκλειστικές νοσοκόμες και οι αποκλειστικοί νοσοκόμοι φέρουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά την ευθύνη για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς του νοσοκομείου ή της ιδιωτικής κλινικής όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Δεν συνδέονται με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τα νοσοκομεία ή τις κλινικές αυτές και η δαπάνη για την απασχόλησή τους βαρύνει τον ασθενή ή τον ασφαλιστικό οργανισμό του ασθενή, στις περιπτώσεις στις οποίες αυτό προβλέπεται.
Για να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς ενός νοσοκομείου ή μιας ιδιωτικής κλινικής, οι αποκλειστικές νοσοκόμες και αποκλειστικοί νοσοκόμοι οφείλουν:
Να διαθέτουν άδεια εργασίας από το ΙΚΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. Φ.9/1012/93 κοινή υπουργική απόφαση (425 Β΄), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. Φ9/80000/2887
5/1856/12 κοινή υπουργική απόφαση (1175 Β΄).

Να έχουν καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων που τηρείται στο υπουργείο Υγείας.

Μητρώο
Στη Διεύθυνση Προσωπικού κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) τηρείται αντίγραφο του Εθνικού Μητρώου Αποκλειστικών Νοσοκόμων, στο οποίο εγγράφονται οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές σε όλη την επικράτεια.
Για την εγγραφή στο μητρώο, απαιτείται να προσκομίζονται στις κατά τόπους ΥΠΕ:
Χορήγηση βεβαίωσης (πρώην άδειας) άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή/τριας ή βοηθού νοσηλευτή/τριας.
Άδεια εργασίας από το ΙΚΑ.
Επικυρωμένο αντίγραφο οποιουδήποτε πτυχίου ή διπλώματος ή τίτλου σπουδών κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή ΔΕ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο Ιδρυμάτων και Σχολών της αλλοδαπής.
Τον ΑΜΚΑ.
Αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης. Σε περίπτωση τελεσίδικης καταδίκης για οποιοδήποτε κακούργημα καθώς και για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, παραχάραξης ή κιβδηλείας, δωροδοκίας, καταπίεσης, συκοφαντικής δυσφήμισης, αρπαγής προσώπου καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
Απλό φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή για τους αλλοδαπούς επικυρωμένα αντίγραφα των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου και αντίγραφο της άδειας παραμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατροί Ωνασείου: “Δώστε τώρα ονόματα φοροφυγάδων. Μας διαβάλετε”!

Έρχεται νέος …ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνουν πολυϊατρεία-προσωπικό

Νέο τεστ Άδωνι από Τρόικα! Τι θα ζητήσουν οι δανειστές μας

Πρόεδρος Νοσηλευτών στο iatropedia: Η καφκική Διαθεσιμότητα και ο ερασιτεχνισμός!