Έρχονται εφεδρείες στα νοσοκομεία

  • Iatropedia
Απομακρύνσεις και στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να έχουμε το επόμενο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας ότι δεν «πειράζεται το ΕΣΥ», η δέσμευση αυτή φαίνεται να αφορά μόνο γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό όχι όμως και διοικητικούς υπαλλήλους.

Την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ αναμένεται να δουν το επόμενο διάστημα πολλοί εργαζόμενοι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα εφεδρείας και στα δημόσια νοσοκομεία.

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστήριζε ότι το προσωπικό των νοσοκομείων θα εξαιρεθεί από τις απομακρύνσεις, κάτι τέτοιο όμως δε φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση των διοικητικών υπαλλήλων.

Πηγές αναφέρουν ότι ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κληθεί να καταρτίσουν καταλόγους με όλους τους υπαλλήλους (εκτός γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού) ώστε να ερευνηθεί ποιοι μπορούν να μπουν σε εργασιακό «πάγο».

Πρώτοι στη λίστα φαίνεται να είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι ο αριθμός των οποίων ανά τμήμα ξεπερνά τις βασικές ανάγκες καθώς και όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με διαδικασίες εξπρές εξαιτίας των πιέσεων της τρόικας στη μεταβατική κυβέρνηση να μειώσει τις δαπάνες άμεσα και στον τομέα της υγείας.