Έρχονται αυξήσεις στα τσιγάρα υπέρ ΕΟΠΥΥ; Τι προτείνεται

  • Iatropedia
Μετά την αποκάλυψη ότι η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και έως το 2014 θα φθάσει τα 2,5 δις ευρώ, επανέρχεται η πρόταση να επιβληθεί ειδικός φόρος στα τσιγάρα υπέρ του Οργανισμού. Τι προτείνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Για να σωθεί η ΕΟΠΥΥ και να αυξηθεί η χρηματοδότησή του θα μπορούσε να επιβληθεί ειδικός φόρος στα τσιγάρα επανέλαβε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος. Μια πρόταση που έχει γίνει εδώ και καιρό και από διάφορους επιστημονικούς φορείς της χώρας.

Ειδικότερα εδώ και καιρό πολλοί επιστημονικοί φορείς και η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, εισηγούνται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών «καπέλο» ακόμη και 2 ευρώ στα πακέτα με τα τσιγάρα. Έτσι θεωρούν ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα αναγκαστούν να περιορίσουν ή να κόψουν το κάπνισμα και από την άλλη θα ευνοηθεί ο ΕΟΠΥΥ αφού τα εισπραχθέντα θα καταλήγουν κατ ευθείαν στα ταμεία του.

Η πρόταση φαίνεται ότι πέφτει και πάλι στο τραπέζι με αφορμή το μεγάλο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ για τον οποίο αναζητείται εναγωνίως ρευστό για να μην καταρρεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο ρήγμα στην Υγεία! Άγριοι καβγάδες Σαλμά-Παπαγεωργόπουλου για τον ΕΟΠΥΥ

Νοσοκόμες αποκλειστικής …παρανομίας!

Τι θα κοπεί σε εξετάσεις- νοσηλείες για να σωθεί ο ΕΟΠΥΥ! Πόσες εξετάσεις έγιναν το 2013

Γιατί και ποια νοσοκομεία θα κλείσει η κυβέρνηση! Επιβεβαιώνει …διαψεύδοντας

Νέα καθυστέρηση στο διορισμό διοικητών στα νοσοκομεία! Πότε θα πάνε στο ΕΣΥ τα νέα πρόσωπα