Έρχονται προσλήψεις μονίμων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ και άλλους φορείς… Ή έτσι λένε!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για προσλήψεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών ακούμε εδώ και δύο χρόνια. Αν η ώρα όντως έφτασε, είναι ευχής έργον και μακάρι να τους δούμε σύντομα να στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Την δήλωση έκανε χθες το βράδυ στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση.

Για 6.100 προσλήψεις που θα γίνουν στον χώρο της Υγείας, από τις οποίες οι 2.150 αφορούν σε μόνιμο προσωπικό, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατέθεσε μάλιστα στην Βουλή στοιχεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ σε προσωπικό από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης, η οποία – όπως είπε – ανέρχεται σε …18.612 άτομα!

Απαντώντας ο κ. Πολάκης στην Επίκαιρη Ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Σπύρου Λυκούδη, επισήμανε ότι το ΕΣΥ έχει να δει τέτοια ενίσχυση από τη δεκαετία του ’80 και ανέφερε μάλιστα ότι με το προσωπικό αυτό και με την χρηματοδότηση που έχει δοθεί, είναι σαφές ότι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που είχε όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση.

Ο υπουργός είπε ότι 1.833 άτομα είναι σε διαδικασία να αναλάβουν υπηρεσία με ολοκληρωμένες προκηρύξεις από διάφορες κατηγορίες, από τα οποία οι 1.423 είναι μόνιμο προσωπικό. Προκηρύξεις που έχουν γίνει, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί αφορούν 2.083 άτομα υγειονομικό προσωπικό.

Έτοιμη είναι εξάλλου προκήρυξη για 1840 θέσεις μόνιμων γιατρών, 3.100 για τις ΤΟΜΥ και θα υπάρξει επαναπροκήρυξη 850 θέσεων από τον ΟΑΕΔ, 40 για το ΕΚΑΒ και 270 θέσεις, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, για τις ειδικές κατηγορίες πολυτέκνων κ.λπ.. «Αυτοί είναι οι 6100, από τους οποίους οι 2150 είναι μόνιμοι», είπε ο κ. Πολάκης.

Το ΕΚΑΒ ενισχύεται με 93 άτομα, ενώ πέρσι προσελήφθησαν 186. Και έπεται η προκήρυξη άλλων 40 θέσεων…

Μακάρι!