Έρχονται προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ αλλά η ΠΟΕΔΗΝ δεν ικανοποείται

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στο ΑΣΕΠ έχουν ήδη αποσταλεί οι πίνακες με την κατανομή 1.538 θέσεων για το ΕΣΥ. Οι περισσότερες αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά υπάρχουν αρκετές και για άλλες παραϊατρικές ειδικότητες ώστε να καλυφθούν μερικές από τις κενές οργανικές θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας και ειδικά σε νοσοκομεία.

 

Οι προσλήψεις αυτές ωστόσο δεν είναι ακριβώς σημερινό επίτευγμα… Όπως αναφέρει στο σχετικό συνοδευτικό έγγραφο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, οι εν λόγω θέσεις εντάσσονται σε προηγούμενη κυβερνητική έγκριση για την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 2.440 κενών οργανικών θέσεων του υπουργείου Υγείας για το 2016.

Στον πρώτο πίνακα, αποτυπώνονται ανά κατηγορία εκπαίδευσης οι θέσεις των νοσοκομείων με τους κλάδους και ειδικότητες. Στον δεύτερο πίνακα, αποτυπώνονται ανά κατηγορία εκπαίδευσης, οι θέσεις των νοσοκομείων με τους κλάδους και ειδικότητες, οι οποίες ζητείται να καλυφθούν με τη διαδικασία της προκήρυξης.

Ο υπουργός Υγείας καλεί τα νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στους πίνακες, το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΦ να φροντίσουν για τη δέσμευση 6 θέσεων ΔΕ τυφλών τηλεφωνητών και 116 θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων, ώστε να παραμείνουν κενές μέχρι την κάλυψή τους από το προσωπικό που θα διορισθεί με τις διατάξεις του νόμου 2643/1998 για προστατευόμενα άτομα.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ωστόσο ότι το προσωπικό του ΕΣΥ έχει μειωθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατά 4.000 άτομα και από το 2013 κατά 15.000. Έτσι, στα νοσοκομεία υπηρετούν σήμερα 45.000 εργαζόμενοι και υπάρχουν 35.000 κενές οργανικές θέσεις.