Έρχεται «τσουνάμι» στα νοσοκομεία! Ξεκινούν νέες επισχέσεις και κινητοποιήσεις

  • Iatropedia
Κύμα κινητοποιήσεων αναμένεται στο ΕΣΥ καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία λειτουργούν πλέον στο "κόκκινο" εξαιτίας της έλλειψης ρευστού.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ήδη γιατροί του Τζαννείου και του Ευαγγελισμού βρίσκονται επί ποδός διεκδικώντας την αποπληρωμή δεδουλευμένων από εφημερίες μηνών. Συγκεκριμένα σε επίσχεση προχωρούν από σήμερα Πέμπτη οι ειδικευόμενοι γιατροί και σε αποχή από την τακτική λειτουργία οι ειδικευμένοι στο Τζάνειο Νοσοκομείο, καθώς παραμένουν μήνες απλήρωτοι.

Μάλιστα, η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου φέρεται να δήλωσε πως ο Δεκέμβρης και ίσως ο Γενάρης θα καταβληθούν τον επόμενο μήνα, αλλά για το Νοέμβρη δημιουργήθηκαν προσκόμματα, γεγονός που εξόργισε τον κλάδο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, οι γιατροί στους Αγίους Αναργύρους έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος εδώ και 15 μήνες αφού και εκεί τα κονδύλια δεν επαρκούν για να αποπληρωθούν δεδουλευμένα.

Στο μεταξύ στον Ευαγγελισμό γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού αλλά και τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου καθώς εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτών κλείνουν ακόμη και πολύτιμα κρεβάτια εντατικής.

Από την άλλη σε αδιέξοδο βρίσκονται και οι γιατροί των κέντρων υγείας και του νοσοκομείου της Χαλκιδικής. Όπως ενημέρωσαν τον Σύλλογό τους δεν δέχονται καμία επιπλέον περικοπή στα προγράμματα εφημεριών Μαρτίου 2013 διότι θεωρούν πως τα προγράμματα που κατατέθηκαν είναι οριακά ασφαλή και κάθε επιπλέον περικοπή θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επίσης, ενημέρωσαν πως εάν μέχρι τις 27/3/2013 δεν πληρωθούν οι εφημερίες Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013 οι Διευθυντές του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας δεν θα καταθέσουν προγράμματα εφημεριών Απριλίου στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από κόσκινο περνούν οι διοικητές των νοσοκομείων! Ξεκινά η αξιολόγηση

Ανησυχία για κρούσματα Λύσσας! Σε ποιες περιοχές εμφανίστηκαν

Τελειώνουν τα τρόφιμα και στο νοσοκομείο Ζακύνθου! Καταρρέει το νοσοκομείο

Γιατροί: πληρώστε μας γιατί κλείνουμε! Δραματική έκκληση για αποπληρωμή

Στον «πάγο» ο Ευαγγελισμός! Πόσες νοσηλεύτριες αντιστοιχούν σε 70 ασθενείς;

Αλλάζουν οι διοικητές των νοσοκομείων! Έρχεται προκήρυξη θέσεων