Έρχεται «σαφάρι» ελέγχων για το κάπνισμα! Τι είπε ο Άδωνις

  • Iatropedia
Στην αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη τη χώρα επιχειρεί να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύεται ότι πολύ σύντομα θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το …τσιγάρο θέλει να μας κόψει ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς από τη μία δηλώνει πως είναι σε …πόλεμο με το τσιγάρο ενώ από την άλλη δίνει στους καπνιστές άλλον έναν λόγο να κόψουν το κάπνισμα υποσχόμενος πως θα αποζημιώνει τα σκευασματα που συμβάλουν στη διακοπή του.

Μέχρι τότε πάντως τα ελεγκτικά συνεργεία θα αρχίσουν να αυξάνονται στους δρόμους καθώς επιχειρείται να διακοπεί πλήρως το τσιγάρο στους κλειστούς δημόσιους χώρους όπως μπαρ και εστιατόρια.

Ήδη έχουν πέσει τα πρώτα πρόστιμα ενώ το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις τις νυχτερινές ώρες σε σημεία όπου ο καπνός κάνει…πάρτι προκειμένου να σταματήσουν οι Έλληνες το κάπνισμα ακόμη και με την απειλή προστίμων.

Όμως ένα ακόμη όπλο θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους όσοι θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και δεν μπορούν. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι στο άμεσο μέλλον τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος θα αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση. Αίτημα που είχε τεθεί χρόνια τώρα από ειδικούς και επιστημονικές εταιρείες.

Ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας σε συνέντευξη τύπου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την παρουσίαση της καινούργιας ιστοσελίδας Smokehaz που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιστημονικής ημερίδας «Lung Health and Smoking in Europe», υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει και άλλες δράσεις για το κάπνισμα ενώ σημείωσε ότι μέσα στις προθέσεις του είναι να αποζημιώνονται και τα φάρμακα ώστε να βοηθηθούν οι καπνιστές.

Έχουμε πόλεμο με το κάπνισμα και η προσδοκία μας είναι η απόλυτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου” διαμήνυσε ο Άδωνις ο οποίος δέχεται τις ασφυκτικές πιέσεις από διάφορους βουλευτές όπως του φανατικού αντικαπνιστή Ανδρέα Ψυχάρη.

Πάντως ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως κανείς δεν πίστευε ότι στη χώρα μας θα απαγορευτεί το τσιγάρο ενώ πλέον σιγά σιγά αρχίζει να περιορίζεται στους περισσότερους δημόσιους χώρους ενώ επανέλαβε ότι θα αυξηθούν οι έλεγχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις κατά γιατρών ΠΕΔΥ! Τι είπε για ανασφάλιστο φίλο του

Μαύρο…γιατρών στο πλαφόν! Πως αντιδρούν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

Άδωνις προς Έλληνες φαρμακοβιομηχάνους: ''Σας στηρίζουμε''

Άδωνις προς γιατρούς: Εκτός συστήματος όσοι υπερ συνταγογραφούν!