Έρχεται ο φάκελος ασθενών στα νοσοκομεία! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

  • Iatropedia
Στην άμεση οργάνωση όλων των στοιχείων των ασθενών που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας μετά και από σχετική απαίτηση της τρόικας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ιατρικό φάκελο για όλους τους νοσηλευθέντες στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να οργανώσουν άμεσα οι διοικήσεις των νοσοκομείων ώστε να είναι γνωστό το ιστορικό και όλα τα στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά.

Πρόκειται για έναν πλήρη φάκελο που θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά δεδομένα, τις θεραπείες, τις ασθένειες και τις ημέρες παραμονής ώστε να είναι γνωστό ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το ΕΣΥ.

Η οδηγία για επίσπευση των διαδικασιών δόθηκε από την τρόικα στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ταυτόχρονα ο Μάκης Βορίδης ετοιμάζει οδηγίες προς τους διοικητές ώστε να τα δημόσια νοσοκομεία να δημοσιεύουν στο σύνολό τους ισολογισμούς, αλλά να υπάρξει και αναλυτική λογιστική. Μέχρι σήμερα εξάλλου ελάχιστα νοσοκομεία δημοσιεύουν ισολογισμούς, κάτι που προκαλεί τη συχνή επαναφορά του θέματος από την τρόικα.

Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων οι δανειστές μας απαιτούν να ξεκινήσουν διαγωνισμοί στα νοσοκομεία άμεσα για την αγορά φαρμάκων ώστε να εξασφαλίζονται καλύτερες τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα …κάγκελα για το facebook στο Θεαγένειο Νοσοκομείο! Η εγκύκλιος που άναψε φωτιές

Γιώργος Ελευθερίου με άρθρο του στο iatropedia.gr: ''Γιατί ο ΙΣΑ πρέπει να αλλάξει χέρια;''

Πως θα πάρετε αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ για αναλώσιμα υλικά!

Έρχονται νέα μέτρα για τα γενόσημα; Τι ζητά η τρόικα