Έρχεται νέο χαράτσι από τον ΕΟΠΥΥ! Με χρέωση τα τηλέφωνα και για ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς

  • Iatropedia
Στις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που σήμερα κλείνουν με χρέωση 1 ευρώ τα ραντεβού στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, σκοπεύει να αναθέσει και τα ραντεβού των ιδιωτών γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικότερα μέσα στις επιλογές που εξετάζει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, είναι να αναθέσει στις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες που σήμερα διαθέτουν τους πενταψήφιους αριθμούς και κλείνουν με περίπου 1 ευρώ ανά τηλεφώνημα ραντεβού με γιατρό σε πολυϊατρεία, να αναλάβουν και τα ραντεβού των ιδιωτών συμβλημένων γιατρών.

Η πρόθεσή του αυτή έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση στον κλάδο που θεωρεί ότι πρόκειται ουσιαστικά για απόπειρα διαχείρισης των ραντεβού των ιδιωτικών ιατρείων αλλά και για «υπαλληλοποίηση» των ιδιωτών γιατρών την ώρα μάλιστα που οι ίδιοι πληρώνουν για όλα τα έξοδα του ιατρείου τους όπως υποδομές, υπαλλήλους κλπ.

Πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχειρίζονται οι ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες ένας μέρος των ραντεβού (περίπου 100) στους ιδιώτες γιατρούς ώστε, όπως υποστηρίζει, να μην υποστηρίζουν κάποιοι ότι έχουν ήδη κλείσε το πλαφόν των δωρεάν επισκέψεων και στη συνέχεια χρεώνουν τους ασφαλισμένους για την επίσκεψη.

Ο κ.Κοντός εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο η διαχείριση των ραντεβού να γίνεται αν όχι από τις ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες από τα τηλεφωνικά κέντρα του οργανισμού.

Τονίζει μάλιστα ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ιδιώτες γιατρούς οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το Μάρτιο.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι ιδιωτικές τηλεφωνικές εταιρείες χρεώνουν κοντά στο 1 ευρώ ανά τηλεφώνημα ενώ ήδη έχει ξεκινήσει το άλλο χαράτσι στα φάρμακα που αντιστοιχεί επίσης σε 1 ευρώ ανά συνταγή.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) που εκπροσωπεί τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς μιλά για δήμευση των ιδιωτικών ιατρείων αλλά και για συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών και σημειώνει : «ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να «δημεύσει» τα ιδιωτικά ιατρεία και να κλείνει ο ίδιος, προς όφελος πιθανά των ιδιωτικών τηλεφωνικών εταιρειών, τα ραντεβού των ασφαλισμένων με τους συμβεβλημένους ιατρούς! Αυτό θα έχει ως συνέπεια να συνεχίσει, στα ιδιωτικά ιατρεία πλέον, το «χαράτσι» των τηλεφωνικών ραντεβού !»

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός σε νεότερη ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο ΕΟΠΥΥ έδωσε στους συμβεβλημένους ιατρούς την δυνατότητα των 400 επισκέψεων τον μήνα με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Είναι αδύνατον τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου να έχει καλυφθεί ο αριθμός των επισκέψεων » και προσθέτει:

«Κάποιοι ιατροί προφανώς κάνουν «επιλογή» ασθενών σε βάρος της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Καλούμε τους ιατρούς και τα συλλογικά τους όργανα να συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Παρακαλούμε τους ασφαλισμένους να καταγγείλουν στον ΕΟΠΥΥ την όποια αντισυμβατική συμπεριφορά των συμβεβλημένων ιατρών που εντοπίζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκκληση γιατρών ΕΟΠΥΥ στα κόμματα: «Πάρτε θέση για τις απολύσεις»!

Όταν η Ελλάδα χάνει εκατ. ευρώ από κλινικές μελέτες και κερδίζει η …Τουρκία!

Η μάχη της…ασπιρίνης και τα φάρμακα μέσω ΚΤΕΛ! Γιατί αντιδρούν οι φαρμακοποιοί

Ναι μεν αλλά ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ! Τι ζητούν να αποσυρθεί