Έρχεται νέα τροπολογία για φόρο στα τσιγάρα και στα πουράκια!

  • Iatropedia
Τα πούρα και τα πουράκια άναψαν φωτιές αφού στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, ως ισοδύναμο μέτρο του καταργηθέντος 'εισιτηρίου' για νοσηλεία είχαν εξαιρεθεί. Έρχεται νέα τροπολογία την Δευτέρα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υπολογίζει πως εκτός από τα οικονομικά οφέλη – θα υπάρξει και μείωση της κατανάλωσης προϊόντων καπνού που βλάπτουν την υγεία και προκαλούν επιβάρυνση στο ΕΣΥ

Τα έσοδα από την αύξηση του ειδικού φόρου προβλέπονται στα 48 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας την απώλεια εσόδων των 45 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία.

Αυξάνεται το ποσό του πάγιου φόρου των τσιγάρων από τα 80 στα 82,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα.

Ανά 1.000 τεμάχια, τσιγάρων και αντίστοιχα το ελάχιστο ποσό του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 115 στα 117,5 ευρώ ανά φορολογική μονάδα.

Αυξάνεται και ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβάλλεται στο λεπτοκομμένο καπνό για την κατασκευή χειροποίητων τσιγάρων και στα άλλα καπνά για κάπνισμα από τα 153 στα 155,5 ευρώ ανά χιλιοστόγραμμο βάρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διαβούλευση για το ΠΕΔΥ ..δυο μέρες μόνο! Τι αλλάζει ο Άδωνις

Ανησυχία για τη γρίπη! Δύο τα θύματα. Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Δείτε τι ισχύει

Πατέρας ειδικού φρουρού: «Μου τηλεφώνησε ο Άδωνις ότι το θέμα λύθηκε»!