Έρχεται νέα υγειονομική διάταξη για ελέγχους Aids σε ιερόδουλες!

  • Iatropedia
Τη Δευτέρα αναμένεται να κάνει την τελική του εισήγηση το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για μια νέα υγειονομική διάταξη που θα προβλέπει εκ νέου ελέγχους σε ιερόδουλες για λοιμώδη νοσήματα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επανέφερα τη διάταξη Λοβέρδου για να μη μείνει κενό, υπογράμμισε ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης εξηγώντας γιατί ενώ η διάταξη είχε καταργηθεί από την πρώην υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη εκείνος την επανέφερε.

Ο νόμος προβλέπει πως για να καταργηθεί μια υγειονομική διάταξη πρέπει να αντικατασταθεί από άλλη και εδώ η κ.Σκοπούλη έκανε λάθος, τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τη Δευτέρα πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ θα κάνει την τελική του εισήγηση και έτσι ετοιμάζεται νέα διάταξη για τους υγειονομικούς ελέγχους στις εκδιδόμενες η οποία όπως σημειώνεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ , «θα καλύπτει τυχόν κενά που διαπιστώθηκαν στο πεδίο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της προηγούμενης υγειονομικής διάταξης και πάντοτε με σεβασμό στις διεθνείς διατάξεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διάταξη που απεσύρθη και επανήλθε μέχρι να αντικατασταθεί από νέα προβλέπει ελέγχους για λοιμώδη νοσήματα σε όσους χώρους βρίσκονται ιερόδουλες ακόμη και σε σπίτια. Μια διάταξη που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων καθώς συνοδευοταν από αντίστοιχη απόφαση του υπουργείου Προστασίας του πολίτη και προέβλεπε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οροθετικών.