Έρχεται το νέο…ΚΕΕΛΠΝΟ ή η κατάργηση του Φορέα;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνάντηση για τις αλλαγές που δρομολογούνται στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν την Παρασκευή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του Κέντρου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αλλά τι έχουν στο μυαλό τους; Διεύρυνση, υποβάθμιση ή κάποιου είδους συνένωση αρμοδιοτήτων;

Τον πρωθυπουργό  συνάντησαν την Παρασκευή, ο υπουργό Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Σκοπός της συνάντησης αποκλειστικά και μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ και οι αλλαγές που θέλουν να επιφέρουν σε αυτό!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και ο κ. Ρόζενμπεργκ, εξέθεσαν στον κ. Τσίπρα τα προβλήματα του Κέντρου και τον ενημέρωσαν για τη διαδικασία αναδιοργάνωσής του. Λένε μάλιστα ότι θέλουν να το αναβαθμίσουν σε έναν εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, κάτι για το οποίο χρειάζεται αλλαγή καταστατικού και κάποιους είδους νομοθέτημα!

Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια εξυγίανσης του Οργανισμού, με πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων κακοδιαχείρισης του παρελθόντος.

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας έχει  αναφερθεί αρκετές  φορές σε σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα τον περασμένο Ιούνιο από το υπουργείο Υγείας είχε πει ότι τα σκάνδαλα αυτά θα ελέγξει  η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Τότε ο Πρωθυπουργός, είχε μιλήσει για απόλυτο ευτελισμό και αναξιοπρέπεια ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος, που φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, με αποτέλεσμα να χαρίζει δημόσια νοσοκομεία σε ιδιώτες και οι συγγενείς αυτών, να μην πληρώνουν ούτε τα νοσήλιά τους.