Ερ.Ντυνάν: “Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά”! Τι απαντά η διοίκηση περί “λουκέτο”

  • Iatropedia
Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα με αφορμή το ενδεχόμενο να μπει ακόμη και λουκέτο στο νοσοκομείο Ερρικος Ντυνάν δεδομένου ότι δικαστική απόφαση υποχρέωσε το υπουργείο Υγείας να αποσύρει το διοικητικό συμβούλιο από το σωματείο Ερυθρός Σταυρός που είχε ορίσει.

Ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία τόσο του φιλανθρωπικού σωματείου όσο και του Ντυνάν.

Άλλωστε τα χρέη και τον δύο φορέων είναι δυσθεώρητα και το ΕΣΥ δεν μπορεί να αναλάβει και να εντάξει στους κόλπους του το νοσοκομείο.

Ωστόσο ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Ντυνάν Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: “δεν υπάρχει διοικητικό κενό στο Κοινωφελές ΄Ιδρυμα ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.

Οι 824 εργαζόμενοι (νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό κ.α.) και οι 180 Ιατροί του, με την αρωγή της Πολιτείας και της πιστώτριας Τράπεζας, λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια το Νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, παρέχοντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης άριστες υπηρεσίες υγείας, παρά το γεγονός ότι τους οφείλονται, κατά μέσο όρο, 11 μισθοί”.

είναι πολλά τα λεφτά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ.Γεωργιάδης το Ερρίκος Ντυνάν χρωστά 280 εκατ. ευρώ και ο Ερυθρός Σταυρός 40 εκατ. ευρώ.

Χρέη που θα αναλάμβανε η πολιτεία αλλά λόγω της δικαστικής απόφασης δεν μπορεί πλέον να αναμιχθεί.

Το νοσοκομείο πάντως είναι προστατευμένο μέχρι τις 30 Απριλίου καθώς του είχε παραχωρηθεί από το υπουργείο Υγείας ειδική διαπιστωτική πράξη ώστε να μπορεί να έχει φορολογική ενημερότητα αλλά φαίνεται πως καμία κίνηση δεν είναι τελικά αρκετή για να αποτραπεί μια δυσάρεστη εξέλιξη.

Πάντως μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν σε εξέλιξη για το Ερρίκος Ντυνάν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες για την πώληση του νοσοκομείου καθώς οι συζητήσεις και οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από διάφορους επενδυτές συζητούνταν κανονικά.

Ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει τόσο Γερμανικοί Όμιλοι όσο και Τούρκοι επιχειρηματίες που θέλουν να βάλουν… πόδι στην ελληνική Υγεία.

Μ αυτά και μ αυτά όμως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι για μήνες ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα παραπαίει καθώς υπολειτουργεί το τελευταίο διάστημα με πολλούς γιατρούς να αποχωρούν λόγω ανασφάλειας για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Στον αέρα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς ιδιώτες γιατρούς

Θερίζει η γρίπη! Στους 55 οι νεκροί. Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές

Ο…αντιμνημονιακός Άδωνις! Γιατί θέλει να διώξει τον Πολ Τόμσεν;

Η κρίση σκοτώνει την υγεία των Ελλήνων! 6 στους 10 δεν μπορούν να πάνε σε γιατρό