Επιτροπή «επαναθεμελίωσης του ΕΣΥ» και κατάργηση 5ευρου στα ΤΕΠ και 1 ευρώ ανά συνταγή

  • Iatropedia
Τις δεσμεύσεις της προσπαθεί να τηρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας που χθες ήταν όλο χαμόγελα και υποσχέσεις στις μαραθώνιες συναντήσεις με συνδικαλιστικούς φορείς των γιατρών...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι θα υπάρχει δίαυλος ανοιχτής συνεργασίας μαζί τους λέγοντας ότι «σας θεωρούμε εταίρους και συμβούλους της πολιτικής ηγεσίας» και ότι «πρώτο μέλημα μας είναι να ορθοποδήσει το σύστημα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η πρωτοβουλία σύστασης αρμόδιας Επιτροπής για τη θεσμική «επαναθεμελίωση του Συστήματος Υγείας» με προτεραιότητα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή το ΠΕΔΥ. Η νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ εξάλλου φάνηκε αποφασισμένη να συγκρουστεί κέντρα και παράγοντες διαφθοράς.

Εν τω μεταξύ, εντός της προσεχούς εβδομάδας θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καταργείται το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ενώ έπεται κι άλλη υπουργική απόφαση για την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή που πηγαίνει υπέρ ΕΟΠΥΥ.