Επιστολή των φαρμακοποιών προς τον Αλέξη Τσίπρα για επείγουσα συνάντηση στο Μαξίμου

  • Iatropedia
Να αποφύγουν "τις καταστάσεις που θα δυσχεράνουν το έργο της κυβέρνησης" δηλώνουν ότι προσπαθούν να αποφύγουν οι φαρμακοποιοί σε επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον πρωθυπουργό...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την κοινή ανακοίνωση των φορέων που σχετίζονται με το φάρμακο απέστειλαν σήμερα οι φαρμακοποιοί στον κ. Τσίπρα ζητώντας την ίδια ώρα και επείγουσα, εντός αυτής της εβδομάδας, συνάντηση ώστε να προλάβουν τα χειρότερα…

Οι φορείς συνεδρίασαν στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου χθες Τρίτη με αντικείμενο την άτυχη στάση πληρωμών που έχει εφαρμόσει ο ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε εδώ την επιστολή:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αριθμ. Πρωτ. 1493

ΠΡΟΣ

Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας αποστέλλουμε για την ενημέρωσή σας, κοινή ανακοίνωση των φορέων διακίνησης του φαρμάκου οι οποίοι συμμετείχαν σε έκτακτη σύσκεψη, με προγραμματισμό επανάληψής της την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την αδυναμία πληρωμών των παρόχων στον τομέα του φαρμάκου.

Κύριε πρωθυπουργέ,

Οι εκπρόσωποι των ως άνω αναφερομένων φορέων, αιτούνται επείγουσα συνάντηση μαζί σας το συντομότερο, ει δυνατόν έως την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου με την συνδρομή σας, να αποφευχθούν καταστάσεις οι οποίες θα δυσχεράνουν το έργο της κυβέρνησης σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Σε αναμονή της θετικής και άμεσης ανταπόκρισής σας,

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ