Επιστολή Λουράντου σε Μπερσίμη: Ενημερώστε τις υπηρεσίες σας για την κινητοποίησή μας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και όχι μόνο, βρίσκονται σε κινητοποίηση καθώς δεν εκτελούν τις συνταγές για τα ιατροτεχνολογικά και τα προϊόντα ειδικής διατροφής επειδή δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ όπως ορίζει η σύμβασή τους. Αλλά παρότι έχουν ενημερώσει εγκαίρως τον Οργανισμό, δεν φαίνεται να έχει συμβεί το ίδιο και με τους υπαλλήλους του... Από τον ΕΟΠΥΥ ωστόσο λένε ότι τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του προέδρου του ΦΣΑ, Κώστα Λουράντου, στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη:

«Προς

Τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Κ. Μπερσίμη

Κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη διαπιστώσαμε σήμερα, ότι οι υπηρεσίες σας είναι ανενημέρωτες για την άρση της πίστωσης που έχουμε κάνει στον Οργανισμό σας ως προς την χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλωσίμων υλικών και σκευασμάτων ειδικής διατροφής, παρά το γεγονός ότι σας έχουμε ενημερώσει σχετικά με τα υπ’αριθ. 4411/18.7.2017 & 4747/31.7.2017 έγγραφά μας.

Ειδικότερα, ασφαλισμένος που απευθύνθηκε στη ΠΕΔΙ Παλλήνης, με την απόδειξη που του είχε χορηγηθεί από φαρμακείο, ώστε να υποβάλλει στις παροχές το ποσό που κατέβαλε για γάλατα ειδικής διατροφής, οι υπηρεσίες σας τον έδιωξαν λέγοντας του ότι «…δεν έχουν καμία σχετική οδηγία του Οργανισμού» και στη συνέχεια του υπέδειξαν «…να επιστρέψει στο εν λόγω φαρμακείο, ζητώντας από το φαρμακοποιό να περάσει την γνωμάτευση στο τέλος της λήξης της, δεδομένου ότι η κινητοποίηση θα λήξει σε λίγο».

Παρακαλούμε πολύ όπως ενημερώσετε άμεσα τις υπηρεσίες σας:

1.- Σε τι διαδικασίες πρέπει να προβαίνουν όταν οι ασφαλισμένοι προσέρχονται στις υπηρεσίες με αποδείξεις για τα εν λόγω προϊόντα

2.- να μην προβαίνουν σε υποδείξεις των ασφαλισμένων σχετικά με την κινητοποίηση μας, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα λήξει η κινητοποίηση μας, πολύ περισσότερο οι υπηρεσίες σας, εκτός αν έχετε τέτοιες πληροφορίες τις οποίες εμείς αγνοούμε».

Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ

Από τον ΕΟΠΥΥ ενημερωθήκαμε ότι μόλις έλαβε την επιστολή Λουράντου επικοινώνησε με την περιφερειακή διεύθυνση Παλλήνης και ζήτησε εκ πρώτης προφορική ενημέρωση και αργότερα και γραπτή για το συμβάν. Οι αρμόδιοι από την Παλλήνη αρνούνται ότι έδωσαν την συγκεκριμένη απάντηση και εξήγησαν ότι απλά είπαν στον ασφαλισμένο ότι θα ενημερωθούν μέχρι το τέλος του μήνα πως να χειρίζονται τα περιστατικά και ζήτησαν να κάνει λίγες μέρες υπομονή.

Επίσημη ανακοίνωση στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ δεν υπήρξε επειδή λόγω διακοπών Αυγούστου δεν σημειώθηκαν προβλήματα με ασφαλισμένους.