Επεισόδια για τη μονάδα απεξάρτησης

  • Iatropedia
Απαράδεκτες σκηνές στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας για τη νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ μέσα στο νοσοκομείο.

Σκηνές … τριτοκοσμικές, με χυδαίες ύβρεις, προπηλακισμούς, καταστροφές και απειλητικά σχόλια και φωτογράφηση όσων επιχειρούν να προσεγγίσουν το χώρο όπου βρίσκεται η νέα μονάδα απεξάρτησης του Οργανισμού Κατά Των Ναρκωτικών, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, περιγράφουν οι εργαζόμενοι στη μονάδα.

Όπως αναφέρουν, τις τελευταίες μέρες πολίτες έχουν αποκλείσει την είσοδο του νοσοκομείου και απαγορεύουν στους συμπολίτες τους ασθενείς, εξαρτημένους να πλησιάσουν το χώρο και να πάρουν τη θεραπεία τους

Πάντως, παρουσία του Υπουργού Υγείας, πραγματοποιήθηκε το προαναγγελθέν «κλείσιμο» της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά. Με δηλώσεις του, ο κ. Λοβέρδος, έκανε λόγο για παροχή φροντίδας στους ασθενείς, ανθρώπινη και σύμφωνη με τα δεδομένα της υγείας, υποστηρίζοντας πως οι χρήστες μπορούν να απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Οι εργαζόμενοι πάντως καταγγέλλουν, πως η μονάδα του Πειραιά μεταφέρθηκε, μέσα σε μία νύχτα σε ακατάλληλο χώρο, ημέρα Σάββατο, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία ούτε του χώρου, ούτε των ανθρώπων για την αλλαγή.

«Το αυγό του φιδιού όμως, αυτό που γεννιέται από την κρίση και εκκολάπτεται από τους αμετανόητους πολιτικούς υπαλλήλους των χειραγωγών αυτής της κοινωνίας, έσκασε. Και φάνηκε ο ωμός κανιβαλισμός και η βαρβαρότητα. Γιατί το να εμποδίζεται άνθρωπος να πλησιάσει στο νοσοκομείο, ή το να επιτίθεται κάποιος βάρβαρα όχι μόνο στο σώμα αλλά και στην αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου, που δίνει χρόνια τη μάχη, μέσα σ’ ένα πρόγραμμα, για να ορθοποδήσει, είναι απάνθρωπο και εγκληματικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ απαιτεί από τη Διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Νίκαιας, τους τοπικούς δημάρχους, τις δημοτικές παρατάξεις και όλους τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν άμεσα τα θλιβερά αυτά γεγονότα και να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων.