Επίσκεψη Ξανθού στο Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Άγιοι Ανάργυροι
Το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς (ΓΟΝΚ) «Οι Άγιοι Ανάργυροι» (ΓΟΝΚ) επισκέφθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Άγγελο Παπαδόπουλο και την αναπληρώτρια διοικήτρια, Ιωάννα Διαμαντοπούλου. Και υποσχέθηκε προσλήψεις...

Ο υπουργός συναντήθηκε αρχικά με τη διοίκηση και ενημερώθηκε για τα λειτουργικά προβλήματα του Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» καθώς και για την ανάγκη ενίσχυσής του με ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον τέθηκαν τα ζητήματα της έλλειψης σε ειδικευόμενους γιατρούς, της μεγάλης λίστας αναμονής για ακτινοθεραπείες και της αναμόρφωσης του Οργανισμού.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξανθός περιόδευσε στα περισσότερα τμήματα και τις  κλινικές  και αμέσως μετά συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων και το υπόλοιπο προσωπικό στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου όπου διεξήχθη αναλυτική συζήτηση.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην υποστελεχωμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου από τις 12 κλίνες λειτουργούν μόνο οι 6 λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και στο πρόβλημα της οδικής και συγκοινωνιακής πρόσβασης στο Νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας παρουσίασε τις πολιτικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας  για τη σταθεροποίηση του ΕΣΥ και την αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων μέσα στο 2016 και ανέλυσε το  πλάνο προσλήψεων σε μόνιμο και επικουρικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση των προκηρύξεων 4Κ και 5Κ τοποθετούνται στο Νοσοκομείο 12 μόνιμοι εργαζόμενοι (ακτινοφυσικός, νοσηλευτές, τεχνολόγοι εργαστηρίων κ.α) ενώ με τη νέα κατανομή της προκήρυξης που θα ακολουθήσει (2.440 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού) θα υπάρξει πρόβλεψη για 18 θέσεις στο ΓΟΝΚ.

Πέραν  των παραπάνω 30 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού προβλέπεται η πρόσληψη 10 ατόμων επικουρικού προσωπικού , ενώ το Νοσοκομείο θα ενισχυθεί με ακόμα 10 εργαζόμενους (9 νοσηλευτές και έναν  γιατρό) προκειμένου να ανοίξουν 3 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα της συγκοινωνίας, ο κ. Ξανθός απάντησε ότι για την καλύτερη πρόσβαση στο νοσοκομείο έχει δρομολογηθεί η βελτίωση του οδικού δικτύου (έργο εγκεκριμένο και χρηματοδοτούμενο από το Δήμο Κηφισιάς). Επίσης η 1η ΥΠΕ έχει προτείνει σύναψη μνημονίου συνεργασίας του Νοσοκομείου με τον ΟΑΣΑ για την επιδότηση λεωφορειακής γραμμής μεταξύ της Πλατείας Αττικής (σταθμός μετρό) και του ΓΟΝΚ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς  των εργαζόμενων σε όλες τις βάρδιες και όλες τις μέρες.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποτελεί προτεραιότητα να αξιοποιηθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τόσο το έμπειρο προσωπικό όσο και η εξαιρετική υποδομή του Νοσοκομείου με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της ογκολογίας.