Επίσκεψη Πολάκη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, καθώς το ίδρυμα αποτελεί νοσοκομείο- πρότυπο στις ατομικές συμβάσεις φύλαξης-σίτισης και διαθέτει σύστημα αυτοπαραγωγής οξυγόνου.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας (Καλαμάτας), Γεώργιο Μπέζο, για τα ζητήματα του νοσοκομείου και στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο του αμφιθεάτρου όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κύριο θέμα την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων με το προσωπικό του τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της εστίασης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πολάκης έκανε αναφορά στην σημαντικότητα αυτής της απόφασης δίνοντας τα εύσημα στη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι το πρώτο νοσοκομείο σε περιφερειακό επίπεδο που προχωρά σε αυτή την τομή. Επίσης ενημέρωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα ενισχυθεί περαιτέρω με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μέσα από διαδικασίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Από την πλευρά του ο διοικητής τόνισε ότι η απεξάρτηση του νοσοκομείου στο τομέα των υπηρεσιών καθαριότητας –εστίασης και φύλαξης από τα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία αποτέλεσε αυτονόητη υποχρέωση. Από αυτή την απόφαση το Νοσοκομείο θα έχει μία ετήσια εξοικονόμηση 250.000 ευρώ ενώ οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το ποσό των 1.100 ευρώ μεικτές αποδοχές έκαστος.

Ταυτόχρονα έθεσε στον υπουργό το αίτημα για περαιτέρω ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναγνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει αισθητά βελτιωθεί στο θέμα της ιατρικής στελέχωσης.

Στη συνέχεια ο διοικητής ξενάγησε τον υπουργό στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος αυτοπαραγωγής οξυγόνου όπως επίσης και στο σύστημα ηλιοθερμίας.