Επίσχεση των γιατρών της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ για την προσεχή Παρασκευή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ακόμα δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές γιατρών Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών (από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους δεν προχωρά.

Διαβάστε την ανακοίνωση των γιατρών της ΕΝΙ-ΕΟΠΠΥ:

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας και τις σχετικές κινητοποιήσεις μας για το ακανθώδες ζήτημα της έγκαιρης πληρωμής των αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο οργανισμός διαμέσου του Προέδρου του παρέχει συνεχείς υποσχέσεις για την εξάλειψη του νοσηρού αυτού φαινομένου, οι οποίες όμως ουδέποτε τηρούνται.

Και πάλι βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός, ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί αμοιβές ιατρών των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαϊου και Ιουνίου 2017, οι οποίες έχουν προ πολλού καταστεί ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με την σύμβαση μας.

Ληξιπρόθεσμα

Επίσης, ενώ παρατάθηκε η εξόφληση των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών(από το 2010) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, η διαδικασία εκκαθάρισης τους, ενώ αποτελεί υποχρέωσή του εκ του νόμου και υπηρεσιακό του καθήκον, ακόμη παραμένει στα αζήτητα!

Οι καθυστερήσεις αυτές καθίστανται ακόμα πιο επαχθείς για τους ιατρούς την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εγείρει συνεχώς, μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς νόμιμο δικαίωμα, νέες απαιτήσεις από τους ιατρούς, χωρίς από την μεριά του να τιμά ταυτόχρονα τη μία και μοναδική (αλλά και αυτονόητη) υποχρέωσή σας να πληρώνει για όσα απαιτεί. Ο ορισμός χρονικού ορίου της ιατρικής επίσκεψης/εξέτασης στα 15’ με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια και ουρανοκατέβατους κανόνες «ορθής ιατρικής πρακτικής» που εμπνεύστηκε ένας στατιστικολόγος, είναι το ελάχιστο παράδειγμα του παραλογισμού των αποφάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Επίσχεση

Kατόπιν απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσής μας,προκηρύσσουμε επίσχεση για την Παρασκευή 20η Οκτωβρίου 2017. Την ημέρα αυτή οι ιατροί/μέλη μας θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απαιτώντας την ανταπόκριση του ΕΟΠΥΥ στα φλέγοντα αναφερθέντα θέματα. Ζητούμε, τέλος, την κατανόηση των ασφαλισμένων, οι οποίοι επίσης θίγονται από τους παράλογους «κανόνες» που τίθενται στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης.

Η επίσχεση κοινοποίηθηκε εξωδίκως στην έδρα του Οργανισμού.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Χρήστος Παπασιδέρης