Επίσχεση από Δευτέρα για τους εργαζόμενους στα συνεργεία καθαριότητας και σίτισης του ΨΝΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», από την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουνίου διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα συνεργεία αυτά συναντήθηκε με τον γ.γ. του υπουργείου, Π. Γιαννουλάτο και τον γ.γ. Οικονομικών του υπουργείου κ. Κομματά, στους οποίους ενημέρωσε για τα προβλήματα με τις καταβολές χρημάτων από το ΨΝΑ αλλά και τα θέματα τακτικής επιχορήγησής του που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Εξάλλου, οφειλές προς το ΨΝΑ  έχει και ο  ΕΟΠΠΥ «με συνέπεια προμηθευτές και εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις έως πέντε μήνες», όπως ανέφεραν.

Και συνεχίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι: «Αν και επιτακτικά ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ροής χρηματοδότησης, κάτι τέτοιο δεν έγινε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες»… Οι εργαζόμενοι ζητούν καταβολή των δεδουλευμένων, χρηματοδότηση του νοσοκομείου, χορήγηση αδειών για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και σταθερή εργασία.