Επίπληξη σε γνωστή αλυσίδα καλλυντικών για την χρήση της λέξης «Pharmacy»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατέθεσε τον Σεπτέμβριο καταγγελία στην Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΟΦ στην οποία ανέφερε ότι στο κατάστημα της εταιρείας «HONDOS CENTER» επί της οδού Ομήρου 4 στην Αθήνα υπάρχει η επιγραφή «Cosmetic Pharmacy», "με προφανή σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού".

Πράγματι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΦΣ, η Περιφέρεια Αττικής απευθυνόμενη προς την εταιρεία πώλησης καλλυντικών και άλλων ειδών «HONDOS CENTER» με θέμα «Σχετικά με την χρήση της λέξης «PHARMACY» στην πρόσοψη του καταστήματος επί της οδού Ομήρου» καλεί την ως άνω εταιρεία «όπως διαγράψετε τη λέξη «PHARMACY» (η οποία παραπέμπει στην ελληνική «φαρμακείο»)».

Στο έγγραφό του ο ΠΦΣ ανέφερε ότι «ουδείς πλην των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων δύναται να κάνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο χρήση και εμπορική εκμετάλλευση α) της λέξεως «φαρμακείο» (αυτούσια ή των παραγώγων της) σε οποιαδήποτε γλώσσα, και β) του σταυρού πρασίνου χρώματος, (στο κέντρο του οποίου μπορεί να υπάρχει η απεικόνιση του συμπλέγματος φαρμακευτικού σκεύους και φιδιού), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 1 του Ν. 5607/1932″.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, δήλωσε ότι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας αποτελεί καθήκον και μέλημα όλων μας».