Επιδημία Εγκεφαλίτιδας στην Ινδία! Σκότωσε 400 παιδιά

  • Iatropedia
Περισσότεροι από 400 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σε επιδημία του ιού εγκεφαλίτιδας στη βόρεια Ινδία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μέχρι στιγμής, 2.300 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο στην πληγείσα περιοχή Gorakhpur του Uttar Pradesh στη βόρεια Ινδία. Πρόκειται για μια απίστευτη τραγωδία «πέντε έως 10 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα» δήλωσε ο Παιδίατρος Δρ Κ. Kushwaha.

Οι πεδινές περιοχές της Ινδίας, είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες, παρέχοντας ένα περιβάλλον αναπαραγωγής των κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό συνήθως. Η ασθένεια προκαλεί πόνους στο κεφάλι, εμετό και μπορεί να οδηγήσει σε κώμα, επίσης εμφανίζει δυσλειτουργίες του εγκεφάλου, και φλεγμονές της καρδιάς και των νεφρών. Το ένα πέμπτο δε των παιδιών που επιβιώνουν είναι υποχρεωμένα να ζουν με νευρολογικά προβλήματα.

Αν και η περίοδος επώασης του ιού της εγκεφαλίτιδας είναι μεταξύ τριών και 30 ημερών, οι ασθενείς μεταφέρονται στο νοσοκομείο από απομακρυσμένες περιοχές της Ινδίας , λόγω της έλλειψης επαρκούς υγειονομικής περίθαλψης στα χωριά τους.

Η Ευρώπη παρακολουθεί μέσω του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ECDC) την επιδημία της εγκεφαλίτιδας στην Ινδία έχοντας ετοιμότητα για λήψη περαιτέρω μέτρων.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα για τον πονοκέφαλο

Διαβάστε περισσότερα για τον εμετό

Διαβάσετε στην ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ του iatropedia.gr περισσότερα για την Εγκεφαλίτιδα

Επιδημίες ιλαράς σε Ευρώπη, Αμερική και Αφρική

Ελονοσία στη Λακωνία

Κίνδυνος από βακτήρια – μετανάστες

Επιβιώνει η γρίπη των πτηνών στην Αίγυπτο

Η φυματίωση ξαναγυρνά

HIV στο κέντρο της Αθήνας