«Επιχείρηση» …φακελάκι! Σαφάρι ελέγχων για επίορκους γιατρούς

  • Iatropedia
Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να τιμωρηθεί με απόλυση από το ΕΣΥ μόλις χθες Τρίτη, γιατρός που είχε πάρει φακελάκι στο Ασκληπιείο της Βούλας. Φακελάκι που είχε αγγίξει τα 1000 ευρώ.

Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των αρμόδιων οργάνων που τον έβγαζαν λάδι, επενέβη ο ίδιος ο υπουργός υγείας για να συνεδριάσει εκτάκτως το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο και τελικώς να απολυθεί ο γιατρός. Τι θα γίνει από δω και πέρα;

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές όταν εντοπίζεται γιατρός με φακελάκι, έπειτα από καταγγελία, εκτός από τις επίσημες αστυνομικές αρχές που ούτως ή άλλως θα παρεμβαίνουν, θα συνεδριάζουν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες τα πειθαρχικά όργανα για να αποφασίζουν για το μέλλον του επίορκου γιατρού στο ΕΣΥ.

Σχετικές εντολές για ελέγχους μέσα στα νοσοκομεία έχουν πάρει και οι ράμπο υγείας (ΣΕΥΥΠ) προκειμένου να περιορισθεί το φαινόμενο με τα φακελάκια.

Άλλωστε έρευνες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον 1 στους 3 πολίτες έχει αναγκασθεί να δώσει χρήματα για να εξυπηρετηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο ειδικά όταν πρόκειται για επέμβαση ή σύνθετη ιατρική διαδικασία.

Εκτός των άλλων βέβαια όπως έχει αποκαλύψει το iatropedia, πολλοί γιατροί τώρα λόγω κρίσης προχωρούν ακόμη και σε …εκπτώσεις στα φακελάκια προκειμένου να …διευκολυνθούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.