Επί ποδός οι φαρμακοποιοί! Συνεδριάζουν σήμερα για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση

  • Iatropedia
Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις του ο κλάδος. Τι προτάσεις «έπεσαν» στο τραπέζι…

Αγωνία για το αν θα εισπράξουν τελικά μέσα στην αναστάτωση των ημερών, τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, έχουν χιλιάδες φαρμακοποιοί.

Η ασυνέπεια του οργανισμού άλλωστε έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Οι φαρμακοποιοί αναμένουν να διαπιστώσουν ένα αυτή τη φορά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα τηρήσει τις υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και θα αποπληρώσει πρόσφατες οφειλές έως τις 12 Νοεμβρίου.

Εκτός αυτού ο κλάδος δε φαίνεται φυσικά να είναι αντίθετος έστω και στον συμψηφισμό των οφειλών που θα δώσει μια ανάσα στους επαγγελματίες.

Η πρόσφατη αναστάτωση πάντως με τις τιμές των φαρμάκων φαίνεται πως έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τους φαρμακοποιούς δεδομένου ότι πολλά φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως σημειώνει ότι: «Κύριος στόχος είναι η χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης που ως φυσικό επακόλουθο οδηγεί στην εξόντωση των ασφαλισμένων».

Ο κλάδος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο των απεργιών ή της διακοπής της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, αν δε δουν σύντομα το …χρώμα του χρήματος οι φαρμακοποιοί.

Δήμητρα Ευθυμιάδου