«Έπεσαν» υπογραφές για την νέα πτέρυγα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την πολυαναμενόμενη απόφαση που ενεργοποιεί την διαδικασία επέκτασης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, δίνοντας το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στους κατοίκους της ανατολικής Κρήτης.

Το έργο προβλέπει την επέκταση της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου με 83 νέες κλίνες, προϋπολογισμού 15,7 εκατ. ευρώ.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογραφεί η ένταξη του έργου και να προχωρήσουμε τη δημοπράτησή του από τις υπηρεσίες της περιφέρειας και ειδικά από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Ηρακλείου. Ένα όνειρο πολλών χρόνων των εργαζομένων στο νοσοκομείο αλλά και των κατοίκων της Κρήτης», δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε το 2010 για να ολοκληρωθεί η μελέτη, ένα έργο δύσκολο λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων. Είχαμε άριστη συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία και βρήκαμε τις λύσεις ούτως ώστε να μπορεί το έργο να δημοπρατηθεί. Ένα έργο προϋπολογισμού 15,7 εκατ. ευρώ, αλλά πρέπει να προσθέσουμε και 1 εκατ. ευρώ για τα εργατικά, τις αρχαιολογικές ανασκαφές και τις τεχνικές οδικές παρεμβάσεις, με σύνολο δαπάνης 16,7 εκατ. ευρώ».

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι «στο τέλος του 2018 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχουμε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Η υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ) Κρήτης, Άννα Τριχοπούλου, παίρνονατς τον λόγο δήλωσε ότι «η νέα πτέρυγα με 83 νέες κλίνες και πολλές άλλες υποδομές θα δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη της Κρήτης να θεραπευτεί και να νοσηλευτεί με πολύ καλύτερες συνθήκες». Και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης που το τελευταίο διάστημα,  έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μπορεί να δημοπρατηθεί το έργο.

Τέλος, ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Βενιζέλειου νοσοκομείου, Ευθύμιος Καρακώστας, συμπλήρωσε ότι «ένα μεγάλο όνειρο πολλών ανθρώπων και πολλών χρόνων αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που εύχομαι είναι να γίνει το δυνατόν συντομότερο το έργο προς όφελος των κατοίκων της Κρήτης».