Επέμβαση ΣΟΚ:Θα του βγάλουν όγκο 90 κιλών και πλάτους 1 μέτρου από το πόδι !

  • Iatropedia
Μια απίστευτη ιατρική επέμβαση πρόκειται να γίνει στις ΗΠΑ τις αμέσως επόμενες ώρες. Ο χειρουργός Μακέι Μακίνον και 6 βιετναμέζοι χειρουργοί θα αφαιρέσουν από το πόδι ενός συμπατριώτη τους ένα όγκο που ζυγίζει 90 κιλά και έχει πλάτος που ξεπερνάει το ένα μέτρο.

Ο Χαι Ντούι Σανγκ είναι 34 ετών και εδώ και 30 χρόνια περίπου αναπτύσσεται στο πόδι του ο όγκος αυτός. Πριν από 14 χρόνια οι γιατροί του νοσοκομείου FV στην πόλη Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ, ακρωτηρίασαν το πόδι του από το γόνατο και κάτω προκειμένου να τον ανακουφίσουν και να του χαρίσουν λίγα χρόνια ζωής. Ο όγκος όμως συνέχισε να μεγαλώνει …

Τον τελευταίο μήνα ο όγκος αυξήθηκε κατά 10 κιλά και από τα 80 που ήταν έφτασε τα 90, ενώ η διάμετρος του αυξήθηκε και αυτή κατά 10 εκατοστά και άγγιξε το ένα μέτρο.

Ο Δρ. Ζεράρ Ντεβίν , Δ/ντης του νοσοκομείου που θα γίνει η επέμβαση και επιβλέπων της όλης διαδικασίας δήλωσε ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 – 15 ώρες με ποσοστά επιτυχίας που δεν θα ξεπερνούν το 50%.

“Το μέγεθος του όγκου” είπε ο Δρ Ντεβίν, “έχει αλλοιώσει τη σπονδυλική του στήλη, τα οστά της λεκάνης ενώ έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο αναπνευστικό και κυκλοφορικό του σύστημα”.

Διαβάστε περισσότερα για το ΜΕΛΑΝΩΜΑ και τον καρκίνο του δέρματος στην ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ