Νέα έκκληση της ΕΙΝΑΠ για την μετακίνηση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Λέρου

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
νοσοκομείο λέρου
Με σημερινή της επείγουσα ανακοίνωση η Νοσοκομειακή Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ ζητάει από το υπουργείο Υγείας την άμεση λήψη αποφάσεων για την μετακίνηση αναισθησιολόγου προς το νοσοκομείο Λέρου.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Παρά τις κατ επανάληψη επισημάνσεις της ΕΝΑΠ, της Σ. Διευθύντριας του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Επιστημονικού Συμβουλίου, του Διευθυντή Χειρουργικού Τομέα, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και του ίδιου του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Καρβούνης επανέρχεται με νέο έγγραφο ζητώντας για πολλοστή φορά την μετακίνηση αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο μας προς το νοσοκομείο Λέρου.

Ο κ. διοικητής δεν δικαιούται πλέον να επικαλείται άγνοια για το γεγονός πως οι ελλείψεις προσωπικού και ο φόρτος εργασίας του νοσοκομείου είναι τέτοιου βαθμού ώστε οι διά της βίας μετακινήσεις γιατρών που συχνά ζητεί ο κ. διοικητής θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην περίθαλψη των ασθενών που εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο μας. Αυτό του έχει επισημανθεί κατ επανάληψη από όλους τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.

Παρ όλα αυτά ο κ. διοικητής δείχνει μια διαρκή εκδικητική εμμονή και πριν λίγο καιρό είχε φτάσει στο σημείο … να δώσει εντολή αναγκαστικής μετακίνησης στην ίδια την Σ. Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού. Η εκδικητική αυτή εμμονή του στην στοχοποίηση και διάλυση του νοσοκομείου μας αλλά και όλων των μεγάλων νοσοκομείων Πειραιά και Δυτικής Αθήνας (μια εμμονή που έχει αναγκάσει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εδώ και καιρό να ζητήσει την απόμακρυνσή του), πιθανότατα έχει άλλα κίνητρα. Δεν μπορούμε πλέον αλλιώς να ερμηνεύσουμε μια τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά που αντικειμενικά στέλνει πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές του Πειραιά αφού υπονομεύει σοβαρότατα την ήδη διαταραγμένη λόγω ελλείψεων λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων του Πειραιά και της Δ. Αθήνας.

Όλοι οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς του νοσοκομείου σήμερα για άλλη μια φορά δηλώνουν την αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη αποδυνάμωση του Αναισθησιολογικού τμήματος.

Οι αναισθησιολόγοι έχουν ήδη προχωρήσει (μετά από απόφαση Έκτακτης σημερινής Συνέλευσης) σε στάση εργασίας με κάλυψη της ΕΙΝΑΠ απαιτώντας να ανακληθεί το έγγραφο της 2ης ΥΠΕ.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να παρέμβει άμεσα όπως ήδη έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν.»

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο:

καρβουνης