Επανασχεδιασμός για την δημόσια ψυχική Υγεία στην Κρήτη…

  • Iatropedia
Το επιχειρησιακό σχέδιο για την ψυχική υγεία της 7ης ΥΠΕ 2014-2020, τα προτεινόμενα έργα και οι ανάγκες σε προσωπικό, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν στην σύσκεψη για την ψυχική υγεία που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και του καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ειδικού Συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού για θέματα ψυχικής υγείας, κ. Θωμά Υφαντή.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν διοικητές νοσοκομείων της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης), συντονιστές διευθυντές Ψυχιατρικών Τομέων, διευθυντές Ψυχιατρικών Κλινικών, και της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, του Κέντρου Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, των κινητών μονάδων, των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων χρηστών ψυχικής υγείας, καθώς και ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, Νικόλαος Ζηλίκης.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στοχεύει, όπως δήλωσε ο κ. Ξανθός, «στον επανασχεδιασμό της πολιτικής για την ψυχική υγεία με την επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Andor- Λυκουρέτζου, με την ανάπτυξη νέων δομών υποστηρικτικά στις υπάρχουσες ανά νομό και την καλύτερη δυνατή κατανομή ανθρώπινων και υλικών πόρων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκάνδαλο και στην ψυχική υγεία! Πως αποκαλύφθηκαν ασθενείς “φαντάσματα”