ΕΟΠΥΥ: Προσπάθεια εκκαθάρισης οφειλών με δειγματοληψία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επιταχύνεται η εκκαθάριση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4384. Στο άρθρο 51 προβλέπεται ότι ο Οργανισμός θα προβαίνει σε εξόφληση των παρόχων, μετά από δειγματολογική εκκαθάριση, εξαιρουμένων των οφειλών στους φαρμακοποιούς.

 

Δείτε τι προβλέπει ο νόμος για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ:

-Ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί των εν λόγω χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής διενεργείται με βάση τα ίδια έγγραφα.

-Παρέχεται πλήρης πρόσβαση στα δικαιολογητικά δαπανών ασφαλισμένων με βάση τα οποία διενεργήθηκε η εκκαθάριση με δειγματοληψία.

-Ο επίτροπος μπορεί να επεκτείνει τον έλεγχο στο σύνολο των δικαιολογητικών που στηρίζουν την εκάστοτε εντελλόμενη δαπάνη, έστω και αν αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στο δείγμα.

Στο μεταξύ, η παραλαβή των φακέλων από τους παρόχους με δικαιολογητικά για υπηρεσίες του Απριλίου, θα ξεκινήσει από τις 10 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 20 Μαΐου (9 το πρωί έως 3 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής).

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμβεβλημένων προμηθευτών, μετά την παραλαβή των φακέλων από την Πεύκη θα είναι εφικτή η εκτύπωση του αντίστοιχου πρωτοκόλλου παραλαβής από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ (Πεύκη).

Το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και από το Μηχανογραφικό Σύστημα e-ΔΑΠΥ των παρόχων, από τον υπολογιστή τους, ειδικά για τις περιπτώσεις όπου η αποστολή έχει γίνει με ταχυδρομική υπηρεσία.